Négyszer lopott ugyanabból egy nő, de a biztonsági őrök rendszeresen elkapták - videó

bolti lopás
Vágólapra másolva!
Egy nő egy üzletlánc több boltjából lopott Esztergomban és Budapesten is. Azonban legtöbbször nem sikerült fizetés nélkül távoznia, ugyanis a biztonsági őrök észrevették a lopott termékeket a nő kosárában, így megállították. A nő a lopásokkal több százezres kárt okozott az üzletnek, ezért az ügyészég arra tett indítványt, hogy a nő fizesse ki a tartozását.
Vágólapra másolva!

Az Esztergomi Járási Ügyészség nagyobb értékre folytatólagosan elkövetett lopás miatt vádol egy nőt és felfüggesztett szabadságvesztésre tett indítványt, valamint arra, hogy a bíróság kötelezze a tolvaj nőt a lopások kárának megfizetésére. 

A tolvaj nő egy áruházlánc esztergomi és két budapesti üzletébe négyszer ment be lopni, méghozzá szinte egymást követő napokon. 

Először 2022. április 10-én, majd 20-én, végül pedig 2022. május 18-át és május 19-én lopott a boltokból. A nő mindig ugyanazzal a módszerrel próbálkozott: a táskájába rejtette a termékeket, majd fizetés nélkül kiment az üzletekből,

 de két esetben a biztonsági őrök észrevették a nő gyanús viselkedését, ezért megállították a tolvajt. 

Esztergomban 2022. április 10-én a tolvaj nő az önkiszolgáló kasszáknál úgy tett a táskájába különböző terméketeket: kozmetikumokat, bizsu ékszereket, zöldségeket, édességet és mirelit árut. Ezeknek a termékeknek a vonalkódját a nő nem húzta le az önkiszolgáló kasszánál, 

így összesen 77.329 forinttal akarta megkárosítani az üzletet.

 De a kijáratnál lévő kapu jelezése miatt a biztonsági őrök feltartóztatták a nőt és így a lopás értékéből 39.535 forint megtérült. Viszont 37.794 forint értékű áru megsérült ahogy a nő megpróbálta táskája rejteni azokat és így ezek eladhatatlanná váltak. 

Az áruházlánc három üzletében elkövetett lopás értéke összesen 504.924 forint volt, amiből 96.044 forint még mindig nem térült meg. 

Budapesten egy rablópáros több mint 70 milliós kárt okozott azzal, hogy erkélyeken, ablakokon keresztül bemászva széfeket rongáltak meg. Egy dunántúli nő Nyíregyházán több órát töltött egy üzletben, hogy ott meg tudja tanítani a gyerekeinek hogyan kell lopni. Egy nő aki szódagépet is robotporszívót is lopott rengetegszer bukott le lopás közben. Tatán egy nő tizenháromszor lopott ugyanabból a boltból, ráadásul mikor elkapták, akkor eldobálta a lopott árut. Egy pár néhány hónap alatt több százezres kárt okozott egy üzletnek, azzal, hogy rendszeresen teli szatyrokkal és fizetés nélkül távoztak a boltból. Egy tatai férfi több százezer forintnyi sorsjegyet lopott egy lottózóból, azonban csak 12 ezer forintot nyert rajtuk.