Kiderült, hogy kik törték fel Nagy Grófo sírját, és az is, hogy mit vittek el

Gyémi
Fotó: Facebook / Gyémi hivatalos
Vágólapra másolva!
Kozák István Gyémi, Kis Grófó Kanadában élő testvére egy videóban üzent azoknak, akik felfeszítették apja sírját, hogy adják fel magukat, ugyanis állítása szerint egy kamerafelvételen egyértelműen látszik, hogy kik gyalázták meg Nagy Grófo sírját.
Vágólapra másolva!

Magából kikelve, gyakorlatilag tombolva üzent Gyémi azoknak, akik megalázták és feltörték apja, Nagy Grófo Kozák László sírját. 

Ő is és testvére is elutaztak Szolnokra, hogy személyesen nézzék meg édesapjuk sírjának állapotát, és 24 órát adtak az elkövetőknek, hogy feladják magukat a rendőrségen. 

Gyémi
Fotó: Facebook / Gyémi hivatalos

Ezen felül mindenkit arra kért, osszák meg a videóját, sőt még a telefonszámát is megadta, csak, hogy személyesen is elérjék őt a rongálók.

Okosak vagytok, de nem eléggé... Észrevették szerintem, hogy veszi őket a kamera... Soha az életemben nem live-oztam még, gyerekek, soha nem vettem fel az édesapám sírját... Ha a négy ember közül, mert négyen voltatok itt, hogy felnyissátok ezt a sírt, édesapám sírját, hogy felbontsátok 

– mondta a videóban Gyémi.

Elárulta, hogy a felvételen a négy ember közül egy alacsony férfit is rögzített az elbújtatott kamera. 

Láttunk a kamerán (...) négyen voltatok. Nézzed csak, amire azt hittétek, hogy darázsfészek, látod ott? Amire nem is gondoltál volna szerintem az életedben soha, a darázsfészek az egy kamera, te nyavalyás.

– mesélte dühödten.

Jobb, ha felhívsz. Mindent láttam. Mit vittek volna el innen? Az édesapámat, vagy mit? Azt hittétek, hogy most majd kincset találtok, vagy mi? (...) Ismerős vagy nekem valahonnan, csak mondom neked

 – folytatta, majd azt kérte az alacsony férfitól, hogy adja ki a többiek nevét neki, ehhez pedig még a telefonszámát is lediktálta.

Vagyis a Gyémi felvételéből több dolog is kiderül: egyrészt, hogy a rablást rögzítette egy kamera, így azt is tudni lehet, hogy a rablók négyen voltak. Ahogy azt is, hogy egyikük egy alacsony férfi. 

Mint ahogy korábbi cikkünkben írtuk, eddig ismeretlen tettesek feltörték idősebb Kozák László, vagy ahogy többen ismerték Nagy Grófo sírját. Kiderült, hogy sírból a rablók nem tudtak értékeket elvinni, mindössze a gránitból készült váza tűnt el.

A megrongált sír
A megrongált sír. Fotó: Facebook

 

Gyémi mindezek mellett 2 millió forint jutalmat ígért annak, aki segít neki előkeríteni a tettest. További információkért az Origo is megkereste a zenészt, egyelőre azonban nem sikerült őt elérnünk.