Gyurcsányék is azzal a céggel dolgoztatnak, amely felbukkant Magyar Péter mozgalma mögött

gyurcsányferenc, baloldal, dk
Gyurcsány Ferenc irányít a baloldalon mindent és mindenkit.
Vágólapra másolva!
Gyurcsány Ferenc pártja is azzal a céggel dolgoztat, amelynek nevét Magyar Péter mozgalmának adatkezelési botrányában ismerhette meg a közvélemény. Ez derül ki a Demokratikus Koalíció honlapján megtalálható tájékoztatóból, eszerint ugyanis részben az Estratos Digital GmbH. végzi a párt adatkezelését. Ráadásul a Bajnai Gordon nevével fémjelzett DatAdat-céghálóba sorolható Estratos a DK plusz nevű mobilalkalmazás adatvédelmi tájékoztatójában is fellelhető.
Vágólapra másolva!

Az Estratos Digital GmbH.-ra Magyar Péter mozgalmának egyre szövevényesebbé váló adatkezelési botránya irányította rá a közfigyelmet. Mint arról korábban beszámoltunk, Magyar mozgalmának honlapján, a Talpramagyarok.hu-n közzétettek egy adatvédelmi tájékoztatót, amelyben mások mellett szerepelt az Estratos Digital GmbH. és a Lundadonate.org. A vállalkozásokban közös, hogy mindkettő a Bajnai Gordon-féle datadatos körhöz kapcsolható, no meg az, hogy miután ezt megírtuk, néhány óra múlva mindkét cég neve eltűnt Magyar Péter mozgalmának internetes adatvédelmi tájékoztatójából.

Az ügy rövid úton újabb fordulatokat vett. Először maga Magyar Péter állt a Magyar Nemzet kamerája elé, és arról beszélt, hogy egy másik szervezettől vették át a dokumentumot. Mint mondta: „Valakitől kaptunk egy adatvédelmitájékoztató-mintát, és azt kitettük. Ennyi történt. Nem akartunk érte külön fizetni.” Hamarosan kiderült az is, hogy a Talpramagyarok.hu adatkezelési tájékoztatójának pdf-változatában Bárdos Barnabás neve szerepel a szerző rubrikában. És hogy kicsoda Bárdos? Ő volt a korábban a baloldali tüntetéseken rendszeresen feltűnő színész-aktivista, Molnár Áron által alapított mozgalom, a noÁr pénzügyekért felelős menedzsere. Talán nem meglepő, hogy a mozgalom adatkezelését is részben a DatAdat végezte.

A jelek szerint tehát akárhová nézünk a baloldalon, szinte mindenütt a Bajnai-féle céghálózat jön szembe.

Éppen ezért fontos megjegyezni, hogy az elmúlt években a DatAdat a baloldali kampányok visszatérő szereplője volt. Olyannyira, hogy a 2022-es választás körüli időszakban közvetetten és közvetlenül több mint 1,8 milliárd forintnyi, külföldről guruló dollár landolt a DatAdat-cégcsoportnál.

Azt ugyanakkor még homály fedi, hogyan is áll Magyar mozgalma az adatkezeléssel. Ha az Estratos nem végez ilyen tevékenységet a baloldal új szereplőjének, akkor vajon ki látja el ezt a feladatot?