Menczer Tamás: Magyar Péter baloldali, háborúpárti politikus

Ukrajna, Ukrán, Orosz, Oroszország, háború, konfliktus, 2024.04.10., UkránOroszháború
Fotó: Anadolu via Getty Images/Wolfgang Schwan
Vágólapra másolva!
Nem véletlen, hogy a baloldal háborúpárti álláspontot képvisel, mivel azokat szolgálják, akik kilóra megvették őket – minderről Menczer Tamás beszélt hétfőn az Országgyűlésben.
Vágólapra másolva!

Egy háborús készülődés látható a világban, és napról napra súlyosabb a helyzet – mondta Menczer Tamás napirend előtt az Országgyűlésben. Könnyen lehet világháborús konfliktus a közel-keleti helyzetből, így mindent meg kell tenni az eszkaláció ellen – tette hozzá a Fidesz képviselője. Mindeközben a NATO azt szervezi, hogyan tudná átvenni az ukrajnai háború irányítást. A baloldal háborúpárti - mondta Menczer. Márki-Zay Péter, a baloldal korábbi miniszterelnök-jelöltje világosan elmondta, ha a NATO megy, akkor ő is magyar katonákat küldene Ukrajnába. A NATO egy védelmi szövetség, ezért nem szükséges katonákat küldenie Magyarországnak – tette hozzá.

Nem véletlen, hogy a baloldal háborúpárti álláspontot képvisel, mivel azokat szolgálják, akik kilóra megvették őket. 

Magyar Péter is háborúpárti politikus, mivel nem sürgeti a tűzszünetet és béketárgyalásokat, nem írt arról, hogy küldene-e magyar katonákat Ukrajnába – híva fel a figyelmet Menczer.

Magyar szerint teljesen mindegy, mi a magyar álláspont ebben az ügyben, ez pedig egy dollárbaloldali álláspont.

A kormány és a kormánypártok a béke pártján állnak - mondta Menczer. 

Minderre Dömötör Csaba azt válaszolta, hogy a dollárok érkezésével a háborúpárti álláspont is érkezik. A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára felhívta a figyelmet, hogy az Izraelt érintő iráni támadással a világ veszélyesebb lett. Az államtitkár szerint az eszkaláció a szemünk előtt zajlik. Nem támogatjuk, hogy a NATO műveleteket indítson Ukrajnában - zárta Dömötör.