Újabb megrázó részletek derültek ki a lágymányosi tragédiáról

Vágólapra másolva!
Robbanás történt Budapest XI. kerületében a Kruspér utcában. Hajnali negyed ötkor érkezett jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy egy négyszintes épületben történt a detonáció.
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo korábban beszámolt, a Kruspér utcai társasház egyik harmadik emeleti, húsz négyzetméteres lakásában volt robbanás, amely kidöntött egy falat, így az ott keletkezett tűz átterjedt a mellette lévő lakásra is. 

A tűzoltók a romok átkutatása közben egy mozgásában korlátozott idős nő holttestét találták meg. 

A Katasztrófavédelem szerint a tűzben két másik ember is megsérült, őket a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították. Az oltás idejére ötven embernek kellett elhagynia a társasházat. A lakók közel hét órával az események után térhettek vissza otthonaikba.

robbanás, Lágymányos
Robbanás történt Lágymányoson
Fotó: Katasztrófavédelem

A Blikk szerint kiderült, hogy mi okozhatta a robbanást:

Állítólag kávét főzött a lakásban hajnalban az idős férfi, amikor a gázszivárgás miatt valami berobbant. A szomszédban élő, közel 100 éves asszonyra pedig rádőlt a fal. Sajnos a hallása nagyon rossz volt, így esélye sem volt, hogy valahogy megmenekülhessen

– mesélte a Blikknek a ház egyik lakója. 

A tűz keletkezési körülményeinek kivizsgálása érdekében tűzvizsgálat indult. A Blikk úgy tudja, mentés közben egy tűzoltó is megsérült.

"Sokkoló volt a nagy tűz és a kétségbeesett segélykiáltások. A kávét főző férfira még a ruha is ráégett, úgy szaladt ki a házból" – tette hozzá egy másik lakó.