Felborult egy migránsokkal teli autó az M1-esen

Vágólapra másolva!
December 18-án 22 óra körül felborult egy tizenegy migránst szállító autó az M1-es autópályán Győrnél, derül ki a police.hu beszámolójából. A balesetben minden utas megsérült, őket kórházba szállították, a sofőr ellen pedig embercsempészés miatt indítottak eljárást.
Vágólapra másolva!

2022. december 18-án 22 óra körül a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei egy autót akartak ellenőrizni az M1-es autópályán.

A sofőr a rendőrök jelzését figyelmen kívül hagyta, majd az autópálya 112-es kilométerszelvényében váratlanul felborult.

Az autóban tizenegy migráns volt bezsúfolva, mindegyikük megsérült a balesetben. Forrás: police.hu

Az autóban a 23 éves szerb sofőrön kívül további tíz, magát afgán állampolgárnak valló külföldi állampolgárt találtak. Az utasok a személyazonosságukat, illetve a magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni.

A balesetben minden utas megsérült, őket mentővel szállították kórházba.

A rendőrök a sofőrt elfogták, akit a migránsokkal együtt a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállítottak. A járművezetővel szemben a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntettének gyanúja miatt eljárást indít, a migránsokat pedig a meghallgatásukat követően a rendőrök visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz