Hollik István: Amikor Brüsszel újabb szankciós csomagot jelent be, azonnal megugrik az energia ára

Total Energies Leuna refinery energy Chemical plants blue hour Evening Night shot Time exposure Horizontal POLITICS GOVERNMENT ECONOMY CHEMISTRY COMPANY
04 October 2022, Saxony-Anhalt, Leuna: The torch of the Total refinery burns in the evening. The refinery, built in 1997 by the French oil company Elf-Aquitaine, celebrates its 25th anniversary on the same day. Around 12,000 people work in various companies at the 1300-hectare chemical site in Leuna, including around 600 in the refinery. Every year, gasoline, diesel, heating oil, liquefied petroleum gas, aviation fuels, bitumen, methanol and other specialty chemical products are produced here from up to 12 million metric tons of crude oil. Photo: Jan Woitas/dpa (Photo by JAN WOITAS / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Amikor Brüsszel "belengeti egy újabb szankciós csomag hírét" vagy bejelent egy újabb csomagot, a hírre azonnal megugrik az energia ára - mondta Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója pénteki videónyilatkozatában.
Vágólapra másolva!

A politikus kifejtette: egyre több európai ember látja, hogy Európa a vesztébe rohan a szankciókkal, azonban "sajnos Brüsszelben nem akarják érzékelni ezt a valóságot". Közölte: a sajtóban megjelentek azok a hírek, hogy az Európai Unió már egy újabb szankciós csomagot készít elő, és ennek csak a híre már 30 százalékkal emelte meg a gáz tőzsdei árát az elmúlt napokban. Úgy vélte, azt már korábban is lehetett tapasztalni, hogy "amikor Brüsszel belengeti egy újabb szankciós csomag hírét" vagy bejelent egy újabb csomagot, a hírre azonnal megugrik az energia ára.

Hollik István szerint "hiába próbálja tehát a szankciópárti baloldal eltagadni azt, hogy a gáz árát a szankciók verik fel az egekbe, ez bizony így van". Mára egyértelművé vált, hogy a szankciók súlyos károkat okoznak Európának, és ahhoz, hogy az európai és a magyar gazdaság ne menjen tönkre, minél hamarabb fel kell hagyni az elhibázott szankciós politikával - jelentette ki. Hangsúlyozta: ezért is fontos, hogy a nemzeti konzultációval erős üzenetet küldjenek Brüsszelnek, hogy a szankciós politikán változtatni kell.