Vágólapra másolva!
Véleménycikk.
Vágólapra másolva!

Vad diktatúrázásba kezdett az OMSZ vezetőségének felmentése miatt az ellenzéki sajtó.

Meg persze a baloldali politikusok is, de róluk tudvalevő, hogy szóra sem érdemesek, úgy vannak, hogy igazából nincsenek, mondanak ugyan néha valami nagyot, de olyankor inkább csak röhögnek rajtuk még a sajátjaik is, vagy épp dühöt és undort váltanak ki, taszítják még a kormányellenes polgárokat is.

Ez a jelenség a nyári, igen gyér érdeklődés mellett megrendezett futárforradalmak során volt leginkább érzékelhető, a szervezők konkrétan könyörögtek az ellenzéki pártoknak, hogy jó messzire kerüljék el a megmozdulásokat, mert ha megjelennek, egyrészt azonnal feloszlik a "tömeg", másrészt komolytalanná válik az adott tüntetés.

De azért a baloldali sajtóval illik foglalkozni, mert a F.O.S.-t még mindig sokan olvassák, Gyuri bácsi legrosszabb befektetése úgy is napi több millió embert szokott elérni, hogy függetlenobjektív kollégák 12 éve azzal hakniznak, hogy a Fidesz megszüntette a sajtószabadságot.

Ma épp péniszformájú viharokon vigadnak az ellenzéki újságírók, persze kinek a pap kinek a papné, van, akinek mindenről ugyanaz jut eszébe, nekik például egy furcsa formájú viharzónáról egy férfi nemiszerv.

Sebaj, legalább már tudjuk, hogy miért tolják úgy az LMBTQI propit.

Apropó túltolás: Mindig túltolják.

Azok az ellenzéki megmondók is mindig túltolják, akik szintúgy varázsütésre, mintha egy központi szerkesztőség adta volna ki a parancsot, egyszerre kezdtek Rákosi Mátyás diktatúráját emlegetve visítani az Országos Meteorológiai Szolgálat vezetőségének leváltása miatt.

És kis balos-liberális Facebook buborékjaikban mindig győzelmet aratnak, összejön az a párszáz, néhanapján ezer lájk, a posztoló pedig ilyenkor elégedetten dől hátra, kinyújtózik, rágyújt -vagy nem-, és boldogan konstatálja, hogy megnyert egy újabb vitát, az Orbán kormány megbukott, a Fidesznek napjai vannak csak hátra, hiszen ő leírta, sőt MEGírta, hogy ilyen aljasságra kizárólag Kim Dzsongun képes.

Esetleg Sztálin.

A 444 például a szörnyűséges és kegyetlen keleti diktatúrákat és cancel culture-t emlegetve számolt be az ügyről, és hergelte a népet.

Illetve az olvasóit.

Az pedig, hogy egy szakmai okok miatt megvalósuló elbocsátást a libsevik komcsik kedvenc hobbijához; az eltörlés kultúrájához hasonlítja Gyuri bácsi üzenőfüzete?

Igen, ehhez pofa kell, különösen úgy, hogy a 444 az elsőszámú védelmezője, zászlóshajója a nyugati cancel culture-nak, számtalan cikkben ünnepelték az ideológiai, politikai okból lezajlott száműzéseket, kirúgásokat, egyszóval azt, amikor a szélsőliberálisok kitörlik a nyilvánosságból azokat, akik másképp gondolkodnak, mint ők.

Az OMSZ vezetőit nem azért bocsátották el, mert mondjuk kiálltak az LMBTQI lobbi mellett vagy, mert ünnepelni kezdték első szent George Floyd-ot, esetleg mert freeszfés profilképre váltottak, netalán mert elkezdték nyilvánosan szidni a Fideszt, hanem mert sz@rul végezték a munkájukat.

Tehát színtiszta szakmai okokból.

Ez amúgy más helyeken pontosan így szokott menni, amit a 444 nagytudású és nagyképű újságírói nem értenek, mert nem érthetnek.

Ők például 2013. április 29-e óta próbálják megbuktatni a Fideszt, mely tevékenységük nemhogy nem járt sikerrel, de 3 darab kétharmados győzelmet hoztak össze a hazugságaikkal, a demagóg baromságaikkal a jobboldalnak. (Köszi.)

Magyarul egészen pocsékul végzik a munkájukat, még sincs semmilyen következménye annak, hogy rosszul érvelnek, hogy minden vitát elvesztenek, hogy teljesen sikertelenek, hogy a jobboldal győz, győz és győz, ők pedig veszítenek, veszítenek, és veszítenek.

De vissza az OMSZ-re, amelyet eddig is számos kritika ért, és véletlenül sem azért mert nem szeretik eléggé a kormányt, hanem mert sokszor úgy jósoltak, mintha kávézaccból próbálták volna kiolvasni a várható időjárást.

Én például régen leszoktam arról, hogy az ő előrejelzéseiket figyeljem, inkább szoktam a telefonom gyári applikációját nézni, persze az sem tévedhetetlen, de azért sokkal pontosabb, mint a szervezet jóslatai.

De van olyan szabadtéri színház, ahol a repülőtérrel és nem az OMSZ-szel kezdenek kommunikálni, ha és amennyiben arra kíváncsiak, hogy megtartható-e az aktuális esti előadás.

És persze a most Rákosi diktatúráját emlegető ellenzékieket is igen gyakran láttam a Facebookon nyilvánosan őrjöngeni, amikor kiderült, hogy dehogy fog kiderülni, sokkal inkább beborulás lesz a jellemző, ha valaki az eget szeretné kémlelni.

Sőt a liberálisok egy szabad szemmel látható halmaza ezekben az esetekben hajlamos volt egyenesen a magyar miniszterelnököt elővenni. (Mondjuk szerintük konkrétan tényleg mindenért is ő a hibás.)

Most viszont a demokráciát féltik, Észak-Koreáznak, és egészen biztosan többen az Oktogonra is elindultak teret foglalni.

Mert a sok éven át tartó tévedéseknek és szakmai hibáknak lett végre következményük.

Az Index minapi cikkében például több meteorológus is úgy nyilatkozott, hogy az OMSZ hibázott, már délután látszott, hogy nemhogy nem lesz felhőszakadás, de estére szépen ki fog derülni az ég, a szél sem fog fújni, és azt is elmondták, hogy két légköri szondát felengedni véleményük szerint édeskevés ahhoz, hogy meg lehessen jósolni az estére várható időjárási viszonyokat.

Merthogy ez történt.

Ezek ugyebár szakmai érvek azoktól, akik évek óta a szakmában dolgoznak.

Az augusztus 20-ai ünnepség esetében, amikor százezrek vonulnak az utcára, hogy megnézhessék a tűzijátékot, elvárható lett volna, hogy ne a szokásos "felengedünk két ballont, aztán lesz, ami lesz" gyakorlatot kövesse a szervezet, hanem eggyel vagy kettővel gondosabban járjon el.

Mondjuk úgy, hogy három, esetleg négy szondát bocsátanak fel.

Ez - mondom még egyszer - szakmai hiba, olyan, ami után talán nem akkora baj, ha a hibázók viselik a döntéseik következményeit.