Egy időzített bomba volt ismerőse szerint a zuglói késelő

Budapest, 2021. április 24. Halálos késelés helyszínéről vezetik el a gyanúsítottat (középen) rendőrök a főváros XIV. kerületében, a Füredi utcai lakótelepen 2021. április 24-én. A 37 éves férfi a gyanú szerint több késszúrással megölte feleségét. MTI/Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
Egy időzített bomba volt egy diáktársa szerint A. Mohamed, aki a hétvégén a gyerekük szeme láttára késelte halálra a feléségét Zuglóban. A 37 éves marokkói származású férfi régóta élt Magyarországon, egy speciális ösztöndíj keretében a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen tanult. A férfi tagadta a bűncselekmény elkövetését.
Vágólapra másolva!

– Sajnos, ez az ember egy időzített bomba volt. Rettentő agresszívan és kötekedően viselkedett mindenkivel, beleértve a tanárokat is – mondta a Blikknek a zuglói késelő egyik diáktársa. A lap szerint a 37 éves marokkói származású A. Mohamed a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen tanult, és

a hadtudomány doktori címét szerette volna megszerezni.

Túlbuzgón viselkedett

A férfi már régóta Magyarországon élt, a doktori képzést megelőzően már a mesterfokozatú egyetemi tanulmányait is itt folytatta.

Halálos késelés helyszínéről vezetik el a gyanúsítottat (középen) rendőrök a főváros XIV. kerületében, a Füredi utcai lakótelepen Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A férfi egyik ismerőse azt mondta, hogy a férfi egy speciális ösztöndíj keretében tanult Magyarországon, biztosították a szállását, illetve kapott mindenféle juttatásokat is havonta.

– Úgy tudom, az illegális bevándorlással kapcsolatban végezte a képzés abszolválásához szükséges kutatásait. Rendkívül szorgalmas volt, de sok mindenbe beleütötte az orrát, és néha túlbuzgón viselkedett – tette hozzá.

Mindig nagyon udvarias volt

A Blikk megtalálta azt a szintén XIV. kerületi ingatlant is, ahol a pár sokáig együtt élt. Mint írják, a lakók többsége itt albérlő, nem igazán ismerik egymást, a marokkói férfira azonban többen is jól emlékeztek. Az egyik lakó azt mondta róla, hogy a férfi mindig nagyon udvarias volt, többször látta, ahogy a picit vitte le a lépcsőházban.

A cikk szerint A. Mohamed és felesége kapcsolata megromlott, válófélben voltak. Ezt támasztja alá a férfi egyik egyetemi társának beszámolója is, aki úgy tudja, A. Mohamed egy ideje a campus területén található Orczy Kollégiumban lakott.

A. Mohamed szombaton a XIV. kerületben található Füredi parkban beült a felesége által használt autóba, majd hosszas, hangos veszekedés után halálra szúrta az asszonyt.

A tragédiát végignézte közös gyermekük is.

A Blikk úgy tudja, a nyomozási bíró letartóztatta a gyanúsítottat. A. Mohamed tagadja a bűncselekmény elkövetését, a bírói döntést azonban tudomásul vette.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!