Vágólapra másolva!
A melegek egy héttel ezelőtti felvonulása ellen tiltakozott a Vér és Becsület Kulturális Egyesület a Hideg büszkeség napja elnevezésű demonstráción. A demonstrálók magyar zászlóval és Árpád-sávos lobogókkal voltak felszerelkezve. Az egyesület ellen a Fővárosi Bíróságon folyamatban van az a polgári per, amelyben a Fővárosi Főügyészség a szervezet megszűnésének megállapítását, illetve feloszlatását kezdeményezi, mert tagjai az egyesületi törvénybe, továbbá az alkotmányba és több nemzetközi jogi dokumentumba ütköző módon újfasiszta nézeteket képviselnek.
Vágólapra másolva!

A melegek egy héttel ezelőtti felvonulása ellen tiltakozott a Vér és Becsület Kulturális Egyesület Budapesten. A Felvonulási téren, az 1951-ben lerombolt Regnum Marianum templom helyén tartott, Hideg büszkeség napja elnevezésű demonstráción körülbelül százan, többségében kopaszra nyírt fiatalok vettek részt. A demonstrálók magyar zászlóval és Árpád-sávos lobogókkal voltak felszerelkezve. A tüntetésen képviseltette magát a Lelkiismeret 88 Csoport is.

A demonstrációt a magyarországi melegek és leszbikusok július 3-i, nyolcadik alkalommal megrendezett felvonulása elleni tiltakozásként rendezték. Az egyesület még a demonstráció megkezdése előtt a lerombolt templom emlékhelyénél egy Máshol légy más feliratú transzparenst helyezett el, amelyre egy rózsaszín háromszöget festettek. A vészkorszak idején a homoszexuálisoknak kellett rózsaszín háromszöget viselniük öltözetükön. A tüntetés több résztvevője "A másság takarodjon máshova!", "Kihalunk" feliratú táblákat tartott a kezében.

Domokos Endre János, a Vér és Becsület ügyvivője az MTI-nek elmondta, hogy az a problémájuk, hogy a melegek utcára viszik a homoszexualitást. "Az, hogy nekik milyen hajlamaik vannak, az az ő dolguk" - tette hozzá. A rendezvényen felszólalt Kocsis Imre, a Lelkiismeret 88 Csoport vezetője, aki kijelentette, hogy "ma a másság terrorja van a világon". A tüntetés végén a jelenlévők elénekelték a nyilas indulót.

A Fővárosi Bíróságon folyamatban van az a polgári per, amelyben a Fővárosi Főügyészség a Vér és Becsület Kulturális Egyesület megszűnésének megállapítását, illetve feloszlatását kezdeményezi. Az ügyészség azt kéri a bíróságtól, hogy állapítsa meg, hogy az egyesületi törvény rendelkezése folytán megszűnt a szervezet, mivel tagjainak száma az előírt tíz alá csökkent, továbbá a tavaly januári bejegyzése óta eltelt egy évben érdemi tevékenységet nem fejtett ki, azaz az egyesület nem is működik. A szervezet feloszlatását arra hivatkozva kéri az ügyészség, hogy az egyesület tagjai az egyesületi törvénybe, továbbá az alkotmányba és több nemzetközi jogi dokumentumba ütköző módon újfasiszta nézetekkel azonosulnak, azokat képviselik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!