A horvát tengerpart a sláger a politikusoknál

Vágólapra másolva!
A magyar politikusok leginkább kedvelt üdülőhelye a horvát tengerpart. Idén ott nyaral Dávid Ibolya, Szili Katalin és Magyar Bálint, sőt Demszky Gábor egy romos házat is vásárolt Dalmáciában. A főpolgármesterhez hasonlóan Orbán Viktor is szeret halászni a horvát tengerparton, néhány éve Zadar közelében vakációzott az előző ciklus miniszterelnöke gyermekeivel.
Vágólapra másolva!

Medgyessy Péter tavaly szilveszteri kubai nyaralása komoly politikai vihart kavart, azóta a Miniszterelnöki Hivatal közleményben adja hírül, hogy hol tölti szabadságát a kormányfő. A miniszterelnök idei vakációjának első felében Ausztriában és Németországban pihent feleségével - írja a Magyar Hírlap.

Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke a Balatonon vitorlázással és teniszezéssel próbál kikapcsolódni. "1929-ben még nagyapám vett telket Balatonakarattyán, így szabadságaimat rendszeresen itt töltöm, külföldre csak nagyon ritkán tudok üdülni menni - mondta Kuncze.

Demszky Gábor, Budapest főpolgármestere Dél-Horvátországban vásárolt pár éve egy romos házat. A nyaralás alatt folyamatosan próbálják helyreállítani az épületet, ahol még egyelőre nincs víz. A főpolgármester jó kapcsolatba került a helyi halászokkal, akikkel együtt horgászik.

A főpolgármesterhez hasonlóan Orbán Viktor is szeret horgászni a horvát tengerparton, családjával már a búvárkodást is kipróbálták. Néhány éve a Zadarhoz közel eső Ugljan-sziget, Muline településén vakációzott az előző ciklus miniszterelnöke gyermekeivel.

Dávid Ibolya saját honlapján teszi elérhetővé a nyilvánosság számára, hogyan tölti vakációját. Az MDF elnöke júliusban egy hétig a horvát tengerparton nyaral férjével és gyerekeivel. Augusztusban a Balatonnál töltik szabadságukat, a parlament alelnöke a tó átúszását is tervezi.

Magyar Bálint oktatási miniszter a balatonöszödi kormányüdülőben tölt el egy hetet. Majd még egy hétre a horvát tengerpartra megy pihenni. Évek óta ugyanabba az apartmanba foglaltat magának szállást.

A kormányüdülőt néhány napra az Országgyűlés elnöke, Szili Katalin is felkeresi. A horvát tengerparton ő is eltölt még két hetet családja körében. Egy ismerősük házában szállnak meg, ahová évek óta visszajárnak. Ezenkívül minél több időt próbál eltölteni szülőhelyén, Pécsen is.

Gyurcsány Ferenc nem kedveli az egy helyben maradást, inkább városokat néz meg, és múzeumokat látogat. Idén Lengyelországba tervez egy autós túrát. A gyermek-, ifjúsági és sportminiszter a Balatonnál is pihen egy hetet családjával.

Az egész nyarat Miskolcon töltöm, és ennek örülök, mivel nagyon keveset vagyok otthon - osztotta meg nyaralási terveit a Magyar Hírlappal Répássy Róbert. "A Bükkben és a Zemplénben egy-két napos gyalog- és biciklitúrákra megyünk a feleségemmel" - tette hozzá.