Emberöléssel vádolják S. Kittit

Vágólapra másolva!
S. Kitti ellen mostohaapja megölésének bűntette, édesanyja ellen pedig bűnpártolás és másik gyermeke veszélyeztetése miatt emelt vádat a Somogy Megyei Ügyészség. Az ügyben az illetékes körjegyző felelősségét is megállapították.
Vágólapra másolva!

Vádat emelt a nevelőapja megölésével gyanúsított S. Kitti ellen a Somogy Megyei Főügyészség. A vád szerint a 14 éves tótújfalusi kislány tavaly augusztus 30-án agyonlőtte alvó mostohaapját. Az ügyészség a lány édesanyját bűnpártolással vádolja, illetve másik, 4 éves gyermekének veszélyeztetése miatt is vádat emeltek ellene.

Az ügyészség az ügyben vizsgálta a területileg illetékes lakócsai körjegyző felelősségét is. Az ügyészség megállapította: a körjegyző törvénysértő mulasztást követett el, mert annak ellenére, hogy korábban már kapott bejelentést a gyerekeket veszélyeztető körülményekről, nem tett intézkedéseket az ügyben. A körjegyző ellen emiatt fegyelmi eljárás is indult.

S. Kitti és édesanyja vallomása szerint a mostohaapa éveken keresztül bántalmazta és szexuálisan zaklatta a lányt. Állításaik közül azonban nem lehetett kétségkívül bizonyítani a szexuális zaklatást, mivel az orvos szakértő véleménye nem erősítette meg.

Kiderült azonban, hogy az anya, sőt Kitti is rendszeres fogyasztó volt az apa italboltjában, emiatt a háztartást gyakorta elhanyagolták. A férfi ezért sűrűn verte a feleségét. Az anya és a lány ruháin sem az agyonlőtt apától származó vérnyomokat, sem pedig lőport nem találtak. Felfedezték viszont a 14 éves lány ujjlenyomatait azon a szekrényen, ahol a férfi a fegyverét tárolta. A lány a nyomozás során mindvégig beismerte a gyilkosságot. Az anyát korábban emberölés bűnsegédeként is gyanúsították, ezt a gyanút azonban ejtették.