Mobiltelefonját kereste egy férfi a világ leggyorsabb vonatának sínein

Vágólapra másolva!
Fennakadást okozott a japán szupervonatok közlekedésében egy férfi szombat éjjel, aki azt hitte, a sínek közé ejtette mobiltelefonját, és ezért a peronról leugorva keresni kezdte. Szerencsére a közlekedést időben felfüggesztették, és kiderült az is, hogy a férfi tévedett a mobilját illetően.
Vágólapra másolva!

37 percen át állt a forgalom Japában az egyik legfontosabb gyorsvonati vonalon, a Tókaidó Sinkanszen egyik szakaszán szombaton késő este. A leállás oka az volt, hogy Shizuoka állomáson egy bóklászó férfit észleltek a sínek között – írja a Japan Today.

Federal President Steinmeier in Japan, shinkansen, sinkanszen
Egy sinkanszen vonat érkezik Tokió egyik állomására
Fotó: BERND VON JUTRCZENKA  / dpa Picture-Alliance via AFP

Az állomás egyik dolgozója megnyomta a vészleállító gombot, és a gyorsvasút biztonsági rendszere tette a dolgát, így szerencsére senki nem sérült meg. A férfi néhány perc után visszamászott a peronra.

Akciója azonban alaposan felborította a forgalmi rendet.

A 37 perces leállás összesen 17 szerelvény közlekedésére volt hatással, és nagyjából 14.000 ember utazását érintette a sinkanszen vonalakon.

Kiderült, hogy a férfi egy fiatal buddhista szerzetes, aki azért mászott le a sinkanszen sínei közé, mert azt hitte, elejtette mobiltelefonját. Később a rendőrségnek azt mondta, alighanem tévedett, mert nem találta meg azt.

A rendőrség, illetve a vasúttársaság nem közölte, milyen következményei lesznek a férfi magánakciójának, de alighanem pénzbüntetést szabnak ki rá tettéért.