Luxusautó-lopás: ritka és feltűnő esemény

Luxusautó lopás, porsche
A luxusautó lopás a tolvajok egyik kedvence
Fotó: pixabay.com
Vágólapra másolva!
Országszerte mindig nagy feltűnést keltenek a drága autók, mivel egy utcán parkoló Bentley vagy Lamborghini könnyen felkelti azok érdeklődést, akiket érdekelnek az autók. A tolvajok körében is népszerű a luxusautó lopás, mivel ezek a kocsik egy kisebb vagyont érnek. Cikkünkben négy olyan esetet válogattunk össze, amelyek kiemelkedtek a lopott drága autók köréből.
Vágólapra másolva!

A Porsche, a Jaguar, a Bentley és a Lamborghini is igazi státuszszimbólumnak számítanak. Azonban a tolvajok szemében is nagyobb feltűnést keltenek ezek az autók, így a luxusautó-lopás egy külön kategóriává vált. Kiválogattuk a legemlékezetesebb példákat a közelmúltból.

Luxusautó lopás, porsche
A luxusautó lopás a tolvajok egyik kedvence
Fotó: pixabay.com

Bentley lopás: Pórul járt a rendszeresen szabálytalankodó

A 2010-es évek közepén gyakran zavarta meg a budapesti emberek mindennapjait egy rendszeresen szabálytalanul parkoló Bentley, aminek a tulajdonos egy belga üzletember, Dino Marsani volt. 

A férfi a mattfekete luxusautójával állandóan tilosban parkolt, valamint a ittas vezetés miatt már kapott egy 400 ezer forintos pénzbírságot. Marsani ámokfutásának az vetett véget, hogy 2016. május 21-én ellopták a luxusautóját.

Két nagy fogás a határon: Porsche lopás és lopott Lamborghini

A magyar-román határon akart átkelni egy román férfi 2018 áprilisában, amikor az ellenőrzés során kiderült, hogy a német hatóságok körözést adtak ki az autóra. A rendőrök az autót lefoglalták, a férfit pedig előállították és kihallgatták. 

luxusautó lopás, porsche
Luxusautó lopás során könnyű lebukni az autók egyedisége miatt.
Fotó: police.hu

2022. november 30-án egy francia férfi akarta elhagyni Magyarországot a csanádpalotai határnál, egy német rendszámú Lamborghini Urus-sal, amikor az ellenőrzés során a rendőrök észrevették, hogy az autót a belga hatóságok körözik. A rendőrök a több mint 100 millió forintot érő autót lefoglalták.

luxusautó lopás, Lamborghini
Luxusautó lopás
Fotó: police.hu

Luxusautó lopás: 9 tini ámokfutása

Egy amerikai példa: idén február 18-án 9 tinédzser betört egy luxusautó-kereskedésbe Waukeshában, Wisconsin államban, ahonnan mindannyian elloptak egy-egy autót. A lopást gyorsan és sikeres végrehajtották, 

arra azonban nem gondoltak, hogy nem kellene egyszerre, arcukon maszkot viselve tankolniuk az autókat egy benzinkúton, ugyanis egy embernek ez gyanús lett és hívta a rendőrséget.

 A bejelentés után hajszát indítottak a fiatalok ellen a rendőrök, végül azonban csak egy 17 éves gyereket sikerült elkapniuk, a 8 társának sikerült megszöknie, így a keresésük tovább folytatódik. Az ellopott autók közül eddig 6-ot találtak meg.