Ide mindenképpen érdemes ellátogatnia annak, aki szereti a finom ételeket

Vágólapra másolva!
Vila Nova de Milfontes csodálatos strandjai és nagyszerű ételei vonzzák a portugál családokat nyáron, de ez az üdülőhely nagyrészt ismeretlen a külföldi látogatók számára. Pedig a festői óceánpart mellett a kulináris élvezetekért is érdemes felkeresni ezt a helyet.
Vágólapra másolva!

Fantasztikus strandok találhatók a Portugália Alentejo régiójához tartozó Vila Nova de Milfontes városánál, amelynek még a neve is lírai, ugyanis azt jelenti, hogy az „ezer forrás új városa”. Itt éri el az Atlanti-óceánt a Mira-folyó, és két órás autóútra fekszik Lisszabontól délre. 

Az üdülőhely vonzza a portugál családokat a nyári szezonban, de a külföldi látogatók számára javarészt ismeretlen, a csodálatos strandok, a nagyszerű ételek, a szabadidős tevékenységek széles köre és a kellemes sétálási lehetőségek ellenére - emeli ki a Guardian.

Vila Nova de Milfontes városa tele van fehérre meszelt házakkal, amelyeket élénk színekre festett ablakok és ajtók díszítenek. 

A látványt az 1602-ben a kalóztámadások ellen épített São Clemente erőd koronázza meg. Az erőd ugyan zárva van a nagyközönség előtt, de szórakoztató körbejárni, és élvezni a magaslatról elénk táruló gyönyörű kilátást.

Minden természeti és egyéb vonzereje ellenére, ezt a helyet elsősorban a finom ételek kedvelői keresik fel. A főzés ebben a régióban egyszerű és rusztikus. Kiválóan készítik például a tipikus portugál ételt, az açordát, amely vékonyra szeletelt kenyérből áll, és fokhagymával, finomra vágott korianderrel, olívaolajjal, ecettel, vízzel, fehér borssal, sóval és buggyantott tojással készül.

Ahova a jó ételeket kedvelő emberek nyaralni jönnek, Vila Nova de Milfontes, Portugália, VilaNovadeMilfontes
Pazar látvány nyílik az Atlanti-óceánra a Vila Nova de Milfontes felett magasodó erődből
Fotó: Shutterstock/PIXEL to the PEOPLE

A városban működő Tasca do Celso étterem híres a fokhagymával főtt garnélarákról, amelyet édes kagylókból készült turmixszal felöntött rizzsel tálalnak.

A Mabi Croissanterie & Gelateriát az ízletes fagylaltok, köztük a tejszín, karamell és fenyőmag felhasználásával készülő helyi specialitás, a carapinhão miatt érdemes felkeresni. De finom süteményekből és péksüteményekből, emellett házi készítésű, sós - portugálul - salgadóknak nevezett harapnivalókból (köztük garnélarák pogácsából, húskrokettből és csirkehúsos pitéből) is széles választékot kínálnak.

Ha valaki szeretne megszállni a városban, arra kiválóan alkalmas Idália Costa José vendégfogadóként működő gyönyörű, régimódi, 17. századi háza, a Casa do Adro da Igreja (templomudvar ház), amely közvetlenül a város központjában található, rövid sétára a strandtól. 

Egy szelet csokoládétortával, valamint a hozzá kínált aperitiffel vagy egy csésze teával fogadják a vendégeket. Van egy kis vendégkonyha is az épületben, ahol ingyenesen fogyaszthatók különféle gyümölcsök, sörök és borok – és két terasz is várja a vendégeket. Hét kétágyas hálószoba található a fogadóban, amelyek közül több erkéllyel is rendelkezik, ahonnan káprázatos kilátás nyílik a környező tájra.