Bűnösnek vallotta magát Pierce Brosnan

Vágólapra másolva!
Bűnösnek vallotta magát és bocsánatot kért Pierce Brosnan azért, mert a Yellowstone Nemzeti Park védett termálterületén letért a kijelölt útvonalról, és közel ment egy melegvizes forráshoz.
Vágólapra másolva!

A színész azt mondta, mélységesen megbánta, hogy letért a kijelölt útvonalról az Egyesült Államok leghíresebb nemzeti parkjában, és egy védett termálvizes területen csatangolt. 

A színészt az illetékes wyomingi bíróság 500 dollár (kb. 180 ezer forint) pénzbírság, valamint 1000 dollár értékben közösségi szolgálati munka díjának megfizetésére kötelezte. 

image

Ahogy az Origo megírta, a 70 éves Pierce Brosnan még november 1-jén tett látogatást a nemzeti park területén. Mivel nem tartotta be a közlekedésre vonatkozó előírásokat, idén január 23-ra tárgyalóterembe idézték. Tette valószínűleg titokban maradt volna, ha nem tölt fel néhány képet Instagram-oldalára, amint egy termálvizes forrás közelében álldogál. Ám a képeket észrevették a park dolgozói, és a környezetből felismerték, hogy az egykori 007-es ügynök tiltott területre tévedt.

Brosnan később azt mondta, nem vette észre a figyelmeztető táblát. A bírósági döntés kihirdetésekor mélységes sajnálatát fejezte ki figyelmetlensége miatt, megemlítve, hogy elkötelezett a környezet értékeinek megóvása iránt.

A Yellowstone Nemzeti Park egyes részei tiltott területnek számítanak a látogatók előtt. A vendégek egy része azonban figyelmen kívül hagyja a tiltást. Minden évben vannak közöttük, akik komoly sérüléseket szenvednek egy-egy melegvizes forrásnál. A szabálysértőket általában nyakon csípik, s bár többségük megússza pénzbírsággal, valójában mindegyikük a park területéről való végleges kitiltást kockáztatja.

Ha másra is kíváncsi a filmsztárral kapcsolatban, itt találja az Origo galériáját legújabb filmjéről. Itt pedig arról írtunk, amikor piacra dobta 100 millió dollárt érő álomotthonát.