Egy átlagos nő egy lakás árát is elköltheti kozmetikumokra élete során

Illóolajokkal a természetesen szép bőrért
Vágólapra másolva!
Egy amerikai kutatás statisztikai adatai szerint egy átlagos nő egy lakás árát költi el kozmetikumokra élete során. Ennek értelemszerűen az is oka, hogy nem tudja igazából, mire van szüksége, így felesleges dolgokat is összevásárol, ráadásul az anyák lányaiknak is ezt a mintát adják tovább.
Vágólapra másolva!

A kozmetikusnak így az is fontos feladata, hogy edukáljon, mivel a legtöbb hölgy nincs tisztában azzal sem, hogy milyen típusú az arcbőre, és milyen ápolás lenne számára az ideális. Nagy hiba, hogy sokan a reklámok, manapság pedig az influencerek ajánlásai alapján választanak szépségápolási szereket, ahelyett, hogy szakértők javaslatát fogadnák meg. A szebb, fiatalabb bőr reményében így előfordulhat, hogy valaki inkább ront, mintsem segít az arcbőre állapotán.

Illusztráció Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2015 wavebreakmedia/Shutterstock. No use without permission./Wavebreakmedia

Szakonyi Eszter, kozmetikus mester, a 35 magyar és nemzetközi díjjal elismert Vintage Beauty brand tulajdonosa is úgy véli, hogy egy kozmetikai kezelés közben szinte lélekápolás is történik. Sok hölgy akad, akinek nagyon komoly önértékelési problémája van, legtöbben nem tartják magukat szépnek, folyamatosan gondjuk van saját magukkal.

- véli a szakember, aki azt javasolja, hogy bízzunk meg kozmetikusban, mert a kozmetikai kultúra Magyarországon kiemelkedően fejlett, úgy is mondhatjuk, hogy Kelet és Nyugat ötvözete, hiszen egyszerre alkalmazzák a gyógynövényismeretet a wellness és spa protokollal.

A szakértő tanácsa, hogy segítsük a természetes folyamatokat, a bőr saját funkcióit.

Csodák nincsenek, az örök fiatalság és ránctalanság egyszerűen nem létezik, az óra mindenkinek ketyeg. Azonban ha az összhatásra koncentrálunk, a lényünk egészének értékességére, egyszeriségére, egyediségére, akkor elkezdhetjük sokkal jobban értékelni és szeretni magunkat.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

Kezdjük a változást belülről, támogassuk testünket tiszta étkezéssel, sok folyadékkal, vitaminokkal, belső derűvel. Mozogjunk eleget, legyünk sokat a friss levegőn, de óvjuk bőrünket az erős napfénytől - tanácsolja a szakértő. Használjunk minőségi szépségápolási termékeket, a kevesebb néha több. Legyen egy kicsivel drágább az arckrémünk, viszont legalább hatásos. Ha Q10, kollagén, hialuron van az összetevők között, az már fél siker. De leginkább tudatosítsuk magunkban az értékünket, tudjuk, hogy úgy vagyunk jók és tökéletesek, és igen, szépek is, ahogy vagyunk. Ez nyilván komoly önismereti munkát és némi bölcsességet igényel, de egészen biztosan megéri.