Különös jubileum: egy amerikai férfi ötven éve minden nap elfogyaszt egy Big Macet

Big Mac
Vágólapra másolva!
Egy Wisconsin állambeli amerikai férfi a napokban ünnepelte az ötvenedik évfordulóját annak, hogy minden nap elfogyaszt egy Big Macet a McDonald'sban.
Vágólapra másolva!

Don Gorske a Guinness Rekordok Könyvének tavaly augusztusi összesítése szerint már több mint 32 ezer Big Macnél tart - írja a Huffington Post.

Nem mindennapi szenvedélyének kezdőnapja 1972. május 17-e volt, amikor Gorske az apjától vásárolt autóval első útján felkeresett egy McDonald's éttermet, ahol elfogyasztott egy ilyen szendvicset.

Ekkor megfogadta, hogy ezt minden nap meg fogja tenni.

Az ötvenedik évfordulót a napokban abban a wisconsini Fond du Lacben működő McDonald'sban ünnepelte meg - persze a nem mindennapi alkalomnak megfelelő körítéssel -, ahol annak idején az első Big Macet elfogyasztotta.

Nyolc napot azonban kénytelen volt kihagyni az elmúlt ötven évben. Például amikor 1982-ben hatalmas hóvihar kerekedett, és lehetetlen volt megközelíteni a McDonald'sot, továbbá édesanyja halálának napján sem evett a gyorsétteremben.

Büszke arra, hogy az USA mind az 50 államában és Kanadában is fogyasztott már Big Macet, továbbá külföldről is több helyről küldtek neki ilyen szendvicset.

Most pedig azt tervezi, hogy meg sem áll a 40 ezer Big Macig, ami az eddigiek alapján újabb 14 évet venne igénybe.