Új közösségi felületet hozna létre a Tesla-vezér

Tesla, logó, autó, Elon Musk
(FILES) In this file photo Elon Musk, founder of SpaceX, speaks during the Satellite 2020 at the Washington Convention Center on March 9, 2020, in Washington, DC. - President Donald Trump sided with Tesla on May 12, 2020, calling for California authorities to allow the reopening of the electric carmaker's assembly plant after company chief Elon Musk said he was defying local authorities. Trump's comments came a day after Musk said he was restarting production at the plant in Fremont, California and after a series of angry tirades against the state's lockdown policies to contain the coronavirus pandemic. (Photo by Brendan Smialowski / AFP)
Vágólapra másolva!
A milliárdos üzletember egyik legújabb tweetje ismét nagyot szólt: azt posztolta ugyanis, hogy komolyan fontolóra vette egy új közösségimédia-platform létrehozását, írja a Reuters.
Vágólapra másolva!

Az ötletet állítólag egy Twitter-felhasználó ihlette, aki konkrétan ezzel a kérdéssel fordult Musk felé a virtuális térben:

A kérdés nem volt alaptalan, ugyanis

a Tesla-vezér, aki maga is termékeny Twitter-felhasználó, az utóbbi időben kritikusan nyilatkozott a közösségimédia-platformról és annak politikájáról.

Szerinte a vállalat aláássa a demokráciát azzal, hogy nem tartja be a szólásszabadság elveit. Nem reprezentatív, és módszertanilag sem túl kifinomult közvéleménykutatást is végzett, a twitterezőktől azt kérdezte, hogy szerintük ez a platform betartja-e a szólásszabadság elvét, amire a nagy többség "nem"-mel szavazott. "Ennek a közvélemény-kutatásnak fontos következményei lesznek. Kérem, szavazzatok körültekintően" – írta a posztjában.

Elon Musk, multimilliárdos újító Forrás: AFP/Brendan Smialowski

Ha Musk úgy dönt, hogy tényleg létrehozza az új platformját, akkor ezzel azon technológiai vállalatok egyre növekvő portfóliójához csatlakozna, amelyek a szólásszabadság bajnokaként pozícionálják magukat, és amelyek azt remélik, hogy olyan felhasználókat tudnak majd magukhoz vonzani, akik úgy érzik, hogy nézeteiket a Twitter, a Facebook és a YouTube is cenzúrázza és elnyomja.