Ételmérgezés miatt nem nyithatnak ki a KFC-éttermek Mongóliában

KFC, Anglia, Hétfő óta több étterem nem nyitott ki Angliában
(FILES) In this file photo taken on February 19, 2018 The signage outside a closed KFC fast food store is seen in south London on February 19, 2018. Hundreds of KFC outlets remained shut in Britain on February 21 due to a supply crisis, leaving fans craving a fix of deep-fried chicken. The shortages, which are expected to last all week in some parts of Britain, have prompted online mockery and disbelief aimed at the US fast-food giant. / AFP PHOTO / BEN STANSALL
Vágólapra másolva!
Zárva maradnak a következő napokban a KFC-éttermek a mongol fővárosban, Ulánbátorban. A működés felfüggesztését azután rendelték el, hogy több száz esetet jelentettek ételmérgezés gyanújával, és többen kórházi ellátásra szorultak - írja a Reuters.
Vágólapra másolva!

A gyorsétteremlánc 2013 óta van jelen Mongóliában, 11 egységet működtetnek egy helyi vállalattal közösen, valamennyit a fővárosban, Ulánbátorban.

Az ételmérgezéses eseteket múlt héten jelentették, a Zaisan nevű bevásárlóközpont egységéből. Az illetékes városi hatóságok szerint, 247 esetről tudnak, amikor a vendégek az egység felkeresése után hányásról illetve hasmenésről panaszkodtak. Közülük 42-en kórházba is kerültek.

Illusztráció Forrás: AFP/Ben Stansall

A hatóságok most a Zaisan éttermet a vizsgálatok idejére bezárták, és bejelentették, a következő néhány napban valamennyi KFC-egységet ellenőrzik.

Úgy tűnik egyébként, nem a felszolgált étellel volt gond.

Az illetékesek most azt valószínűsítik, az ivóvíz rendszerbe, esetleg az üdítőadagoló berendezésbe kerülhetett olyan kórokozó vagy anyag, amely a tömeges megbetegedéseket okozta.

A városi hatóságok azt közölték, hogy a többi étterem helyszíni vizsgálatának idejére, felfüggesztik azok működését.

Ugyanakkor a mongol franchise-cég vezetője azt nyilatkozta, hogy a zárva maradt Zaisanon kívül, valamennyi éttermük kinyitott és fogadja a vendégeket.

Mind a KFC Global szóvívője, mind pedig a mongol partnercég sajnálatát fejezte ki a történtek miatt, és megerősítették, mindenben együttműködnek a hatóságokkal az eredményes vizsgálatok érdekében.