Vágólapra másolva!
A BÉT ma reggeli közleménye szerint csődeljárási kérelmet nyújtott be az Est Média leányvállalata, az EMG Médiacsoport Kft.
Vágólapra másolva!

A BÉT közleménye szerint az Est Média kizárólagos tulajdonában álló EMG Médiacsoport Kft csődeljárás lefolytatása iránti kérelmet nyújtott be a Fővárosi Törvényszékre, amely alapján a Fővárosi Törvényszék az EMG-t a Törvényszék további döntéséig ideiglenes fizetési haladékban részesítette.

Ezek szerint az Est Média cégcsoportjánál végrehajtott reorganizációs folyamat végső fázisára a csoport Média Üzletágának egyetlen nagyhitelezője maradt, az Est Média., amely a milliárdos nagyságrendű követelésével eddig is akár az összeg, akár a nagyságrend tekintetében magasan a média tevékenység legnagyobb finanszírozója volt. A reorganizáció zárószakaszában kiemelt fontosságúvá vált az eszközök olyan új operatív struktúrába rendezése, amely egyaránt biztosítja a Média Üzletág termékeinek eredményes működését és az anyavállalat tulajdonosi érdekeinek védelme mellett az anyavállalat, mint nagyhitelező érdekeinek képviseletét is.

A csődeljárást azért rendelték el, mert az EMG a kisebb mértékű és az anyavállalat felé fennálló lényegesen nagyobb összegű kötelezettségeit nem képes rendezni. A közlemény kitér arra is, hogy a leányvállalat 2011 közepétől egyre csökkenő mértékben vett részt a cégcsoport Média Üzletágának operatív működésében, így a mostani csődeljárásnak nincs nagyobb kihatása az Est Média médiatevékenységére. Ezen túl az anyavállalat teljes mértékben támogatja az EMG-t, hogy a csődeljárás során az a hitelezőivel csődegyezséget kössön.

Az Est Média befektetőinek további rossz hír, hogy a vállalat részvényei a márciusi felülvizsgálat alapján kikerülnek a BUX kosarából.

Est Média árfolyama

Forrás: [origo]