Délutánra megnyugodott a forint

Vágólapra másolva!
A napközbeni hektikus mozgás után a forint enyhén erősödni tudott péntek délutánra, a délelőtti meredek zuhanás után. A piac átmenetileg megnyugodott a hétfői Monetáris Tanács-ülés előtt.
Vágólapra másolva!
Meredeken zuhan a forint árfolyama/uzletinegyed/befektetes/20040206meredeken.html

Az euró árfolyama 266,66/268,66 között mozgott pénteken délután, a délelőtti 268,65/268,95-ös kurzus után a bankközi devizapiacon. Szakértők szerint a piac megnyugodott, és a kijelölt pénzügyminiszter beszéde után kialakult pánikhangulat átmenetileg elmúlt. A dollár a nemzetközi devizapiacon gyengülni kezdett, így a forinttal szemben is visszaesett az amerikai fizetőeszköz és a délelőtti 214 forintos szinthez képest délután 209,83/210,88 forint között cserélt gazdát.

Draskovics: Tovább nőtt a tavalyi hiány/uzletinegyed/hirek/hazaihirek/20040206tovabb.html

A bankközi piacon ideges volt a kereskedés menete egész nap, a forint árfolyama folyamatosan ingadozott az euróval szemben. Elemzők szerint elképzelhető, hogy hasonló hangulat alakulhat ki hétfőn, amikor a jegybank Monetáris Tanácsa ülésezik. Egyes elemzők pénteken délelőtt nem tartották kizártnak a kamatemelés lehetőségét, mások szerint azonban a piacon kialakult vélemény az, hogy az MNB nem emeli az irányadó kamatot.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!