Telt házas előadásokkal megy a Budapesti Film Maraton

Káel Csaba filmügyi biztos, Koltai Lajos operatőr-rendező, Andrea Kalas, a Paramount Archívum vezetője és Ráduly György a Nemzeti Filmintézet - Filmarchívum igazgatója a Film Maraton megnyitóján
Vágólapra másolva!
Vasárnapig tart a felújított mozgóképek legnagyobb hazai fesztiválja, a Budapesti Klasszikus Film Maraton. Olyan sztárok láthatók újra a fővárosi mozikban, mint Latabár Kálmán, Törőcsik Mari, Johnny Depp, Garas Dezső, Tolnay Klári, Grace Kelly, vagy John Travolta. Ismét nagy vásznon látható számos filmklasszikus, és visszatérnek a mozitermekbe Hollywood legnagyobb magyar alkotói is.
Vágólapra másolva!

Nagy érdeklődés kíséri a restaurált filmklasszikusok fesztiválját, melyet kedd este a Koltai Lajos által fényképezett Maléna című film nyitott meg az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

A gálán a magyar kulturális élet színe-java részt vett, köztük Koltai Lajos, Andrew Macdonald, Ákos, Ember Márk, Elek Judit, Eszenyi Enikő, Fekete Ibolya, Gazdag Gyula, Horváth Lili, Kálloy Molnár Péter, Rost Andrea, Sütő András, Ternovszky Béla, Törőcsik Franciska és Udvaros Dorottya.

A Filmintézet szervezésében vasárnapig olyan felújított alkotások térnek vissza a mozikba, amelyeket évekkel, vagy évtizedekkel korábban láthatott legutóbb a közönség, és amelyek kizárólag a Film Maratonon tekinthetők meg nagyvásznon.

Káel Csaba filmügyi biztos, Koltai Lajos operatőr-rendező, Andrea Kalas, a Paramount Archívum vezetője és Ráduly György a Nemzeti Filmintézet - Filmarchívum igazgatója a Film Maraton megnyitóján Forrás: NFI/

A fesztivál nyitónapján már mintegy

1500 néző vett részt és sokasodnak a teltházas előadások.

Egyebek mellett a Grace Kelly és Cary Grant főszereplésével készült Fogjunk tolvajt! című Hitchcock-film, Jean Renoir romantikus vígjátéka, a Mezei kirándulás, Francis Ford Coppola korszakos klasszikusa A keresztapa, az első magyar életrajzi film, azaz Tóth Endre 1939-es Semmelweis című alkotása, valamint a Robert de Niro-t világsztárrá avató Dühöngő bika felújított változatának vetítésére is elfogytak a jegyek.

Az eseményre jegyeket a fesztivál honlapján is lehet vásárolni.