Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Mozikban a Nemzeti Filmintézet legújabb vígjátéka - videó

Vágólapra másolva!
Csütörtöktől látható a mozikban Rohonyi Gábor Szia, Életem! című játékfilmje. A Thuróczy Szabolcs főszereplésével készült vígjáték egy apa és fia történetét meséli el.
Vágólapra másolva!

A Szia, Életem! társrendezője, Vékes Csaba forgatókönyve a szerző saját tapasztalataiból merítve kerekített - időnként a valóság határait átlépő - történetet az apává válás folyamatáról - közölték a készítők. A filmben Thuróczy Szabolcs egy olyan írót alakít, akinek csillaga leáldozóban, kiadójától tíznapos ultimátumot kap egy új kézirat leadására.


Az eddig kizárólag csak magával foglalkozó apa élete gyökeresen megváltozik. Elkezdi a fiával való kapcsolatát egy mesében feldolgozni, a vele szerzett friss élményeit készülő művébe beépíteni.



A Filmsquad által forgalmazott vígjáték rendezője Rohonyi Gábor, operatőre Szatmári Péter, producerei pedig Major István, Geszti Péter, Ditz Edit és Roskó Péter.

A Nemzeti Filmintézet támogatásával készült film az idei Magyar Mozgókép Fesztiválon mutatkozott be a közönségnek, Thuróczy Szabolcsot a legjobb férfi főszereplő kategóriában Magyar Mozgókép Díjra is jelölték.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről