Webber pontokkal búcsúzna a Williams-től

Vágólapra másolva!
Mark Webber bízik benne, hogy jól fog teljesíteni utolsó versenyén a Williams színeiben, mielőtt átigazol a Red Bull Racinghez. Az ausztrál versenyző pontokkal búcsúzna csapatától Brazíliában.
Vágólapra másolva!

Webber 2005-ben érkezett a Williams istállóhoz, és két csalódásokkal teli évadot követően úgy döntött, hogy nem hosszabbítja meg év végén lejáró szerződését, és a 2007-es idényt a Red Bull Racing alakulatánál kezdi majd meg.

Az ausztrál versenyző mindössze csak hét pontot szerzett eddig az idei évben a Williams színeiben, ami szintén mutatja, valami nagyon nincs rendben a gárda háza táján. A BMW tavaly év végi távozását követően a grove-i bázisú csapat nem találja önmagát, és nagyon úgy tűnik, hogy történelme során első alkalommal dobogós helyezések nélkül zárja az idei szezont.

"Tisztán látszik, hogy egy igen hosszú, és még annál is keményebb szezon áll a Williams mögött. Azonban vissza van még egy verseny, ahol mindent megteszünk majd annak érdekében, hogy jól teljesítsünk" - mondta Webber. "Ez lesz az utolsó versenyem a csapat színeiben, így boldog lennék, ha jól szerepelnék Brazíliában."

A Williams istálló technikai igazgatója, Sam Michael eközben megköszönte Webber elmúlt két évben nyújtott munkáját, és sok szerencsét kívánt neki a jövőben.

"Mark kimagasló segítséget nyújtott a csapatnak az elmúlt két esztendőben, nem csak a versenypályán, hanem azon kívül is. Egy igazi csapatjátékos, így sok sikert kívánunk neki a jövőben" - mondta a szakember. "A Cosworth-nak is ez lesz az utolsó versenye a csapattal, így nekik is meg szeretném köszönni eddigi munkájukat."

"Mindenki számára hatalmas öröm lenne, ha pontokat tudnánk szerezni a szezon utolsó versenyén. Messze nem ez volt a legjobb évünk a Forma-1-ben, de tanulnunk kell hibáinkból, és tiszta lappal kell nekivágnunk a 2007-es idénynek, mikor reményeink szerint ismét visszatérhetünk az élre."


Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!