Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Horgászverseny, ahol a halból burger lesz

horgász, horgászat, halász, ladik, folyó, halasfesztivál
Vágólapra másolva!
A horgászok és halkedvelők egyik legnagyobb fesztiválját rendezik a jövő hétvégén, Szarvason. A Szarvasi Horgász és Halas Gasztronómiai Napokon gazdag program várja az érdeklődőket a horgászversenyektől, a halőri bemutatón és horgászorsó-kiállításon át egészen a sárkányhajózásig. Halburgerben, harcsás rétesben és halas saslikban sem lesz hiány.
Vágólapra másolva!

Augusztus 2-5-ig rendezik meg a Szarvasi Horgász és Halas Gasztronómiai Napokat, amely idén első alkalommal tart három napon keresztül. Az ingyenes fesztivál a halas-gasztronómia megismertetését célozza meg, és a horgász-halász közösség számára kínál bemutatókat, versenyeket, mindezt színes programokkal kiegészítve.

A Kákafogi holtágon megrendezendő fesztiválra ingyenes a belépés és a horgászat kedvelői mellett a szervezők gondoltak a pecázás és a halak iránt kevésbé fogékony vendégekre is. A programban ezért szerepel motorcsónak bemutató, sárkányhajózás, kézműves vásár, de a gyerekeknek is lesznek külön programok: népi játékok olimpiája, játszóház, bábszínház és mesesarok.

Halburgert és halas saslikot is kóstolhatunk
A horgászoknak lesz vásár, különleges halfajok akváriumos bemutatója, muzeális horgászorsók kiállítása, sőt még halas főzőedényeket is lehet vásárolni. Lesznek szakmai előadások, bemutatkozik a Körös-Maros Nemzeti Park, a Szarvasi Arborétum és a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége is, valamint rendeznek halőri- és vízrendészeti bemutatót is.
A fesztiválon az érdeklődők igazi halétel-különlegességeket kóstolhatnak majd, a menüben többek között harcsás-rétes, halas saslik, halburger, mozarellás harcsa, lecsós harcsa és körösi halászlé is szerepel.

A rendezvényre látogatók horgászversenyeken, kenumaratonon vehetnek részt és lesz úszóverseny is, ahol a Körösön hosszában kell teljesíteni a távot. A napi programokat esténként koncertek és tűzijáték zárja.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről