A vércse bal lábát és jobb lábfejét is amputálni kellett

vércse
Sese, az áramütést szenvedett vércse már gyógyul
Vágólapra másolva!
Áramütött vércsék végtelen sora érkezett az elmúlt időszakban a Székesfehérvár-Sukoró Vadmadárkórházba. Közösségi oldalukon legutóbb a közelmúltban hozzájuk érkezett lakót mutatták be: Sese - azaz se láb, se szárny - a vadmadárkóház legújabb tagja a hónapok óta tartó küzdelem után most már jobban van.
Vágólapra másolva!

A Székesfehérvár-Sukoró Vadmadárkórház tájékoztatása szerint az áramütés Sese esetében különösen kegyetlen következményekkel járt: bal lábát combig, jobb szárnyát nagyrészben és jobb lábfejét is le kellett amputálni, miután élettenül megfeketedtek.

Sese, az áramütést szenvedett vércse már gyógyul Forrás: Facebook/Székesfehérvár-Sukoró Vadmadárkóház

– írta a szervezet közösségi oldalán. – Ez nem a könnyebbik út, de ő ezen indult el és igazán megérdemel minden segítséget hozzá.

Hozzátették: a madár sebei még gyógyulófélben vannak, ezért művégtaggal egyelőre nem lehetett próbálkozni, de már most nagyon ügyesen közlekedik, imád kint lenni a puha fűben egy számára elkerített részen.

A sérült madár imád a szabadban lenni Forrás: Facebook/Székesfehérvár-Sukoró Vadmadárkóház

Lábfejek nélkül nem tudja szétszedni magának az ennivalót, így azt apróra vágva kapja.

A kezdeti, nagyon kiszolgáltatott állapotában rengeteg időt töltött gondozójával, aminek következtében rájött, hogy nincs mitől tartania és menekülés helyett boldogan megy oda hozzá a finom falatokért.

Ahogy a vadmadárkórház gondozói fogalmaztak, hatalmas gombszemeivel, kutyákat megszégyenítően tud kunyerálni is és mivel a gyógyuláshoz sok energia kell, így a fekete szempár mindig célba ér.