Pszichiátriára került az Ázsia Expressz sztárja - videó

Balogh Szimóna
Vágólapra másolva!
Az Ázsia Expressz sztárja súlyos betegségéről mesélt, ami miatt a pszichiátriára került.
Vágólapra másolva!

Az Ázsia Expressz harmadik évadában Gelencsér Tímea oldalán tűnt fel Balogh Szimóna, akik jó barátnőkként vettek részt a TV2 kalandrealityjében.  A lány jelenleg egyetemre jár és pszichológiát tanul, azonban volt olyan időszakra, amire ma már rémálomként tekint. Korábban ugyanis súlyos testképzavara volt, és gyakran hánytatta magát.

Nálam úgy kezdődött, hogy először bulimiás voltam, elkezdtem hánytatni magamat és ott egyre lentebb mentek a kilók, amik nagyon tetszettek. 

Utána egy idő után szólt a tesóm, hogy szokta hallani, hogy a vécében csinálom. Utána pedig egyre többen a környezetemben, hogy érzik rajtam a hányásszagot stb… Úgyhogy elkezdtem kicsit óvatosabb lenni, mert ez kellemetlen, meg nem annyira dicsekszik vele" - kezdte Szimóna, aki egy idő után úgy döntött, hogy drasztikus módszerhez folyamodik, hogy tovább fogyjon.

"Meg olyan macerás is volt az egész, hogy kimenni a vécére, meg úgy tenni, mintha fent hagytam volna valamit a szobában, és akkor még elmegyek a vécére… 

Fájt is minden, amikor csináltam, ezért úgy döntöttem, hogy mivel pár kilót még le szeretnék adni, próbáljuk ki azt, hogy nem eszek. 

Úgy voltam vele, ha le tudtam már ennyit fogyni, akkor belefér az, hogy most pár napig nem eszek, és akkor még az lemegy vele, és akkor megállsz" - emlékezett vissza.

17 éves korára alig mutatott a mérleg 38 kilót, ezért pszichiátriára került, hogy kezeljék a betegségét. 

"17 voltam, amikor kórosan sovány lettem. Itt van az, amikor a személy beteg lesz. Sok pszichiátrián voltam, de arra a pszichiátriára, ahol végül elkezdtem hízni, súlyt felszedni, oda már 38 kilóval kerültem be. Azt el lehet képzelni, mennyire vékony" - magyarázta a Talk TV műsorában. 

Így lett jóba Gelencsér Timivel

Habár mostanra már legjobb barátnők Gelencsér Timivel, korábban egyáltalán nem szimpatizáltak egymással. 

"Évekkel ezelőtt volt egy kampányfotózás apukám cégénél, ahova Timit is beválogatták a modellek közé. Én ekkor még nagyon fiatal voltam, de nagyon érdekelt a divat, a ruhák, a sminkek, a fotózások világa, így én is mindig részt vettem a fotózásokon, amikor jöttek a modellek. Nagyjából 15 éves voltam, és azt gondoltam, biztosan hasznukra leszek, tudok majd sok mindenben segíteni, tippeket adni, velük dolgozni. 

Mikor besétált Timi rutinosan, 18 évesen, csak nézett rám, hogy mit keres itt ez a kislány és miért akar mindenbe beleszólni. Én sem igazán szimpatizáltam vele, hogy őszinte legyek, nagyon mások voltunk

 - mesélte. 

"Volt egy csapatépítő, ahova szintén elmentem velük. Nem tudom, hogy sikerült, de közös szobába kerültem Timivel. Álltunk ott egymással szemben az ágy két végében, és kiült az arcunkra, hogy mennyire nem tetszik nekünk ez a helyzet. Egyik este, amikor indultunk be a városba a következő programunkra, Timi nem tudta eldönteni, hogy milyen pólót vegyen fel a szettjéhez. Javasoltam, hogy próbáljon fel egyet az én ruhatáramból, ami szerintem jobban állna rajta...Igazam lett.

 Így bátran jelenthetem ki, hogy tulajdonképpen egy pólócsere miatt kötöttünk ki a Ázsiában, mint legjobb barátnők 

- mondta még korábban.