Újabb világsztárról derült ki, hogy gyógyíthatatlan beteg

LiliReinhart, Lili Reinhart
Lili Reinhart
Vágólapra másolva!
Egyre több sztár dönt úgy, hogy nem titkolózik tovább a nyilvánosság előtt sem, és felvállalják, hogy súlyos betegségben szenvednek. Sokan le sem tudnák tagadni, hiszen a legtöbbnek egyértelmű jelei vannak, melyeket nagyon nehéz elfedni. Bár olyanok is akadnak, akik sokáig próbálták titkolni az állapotukat, végül mégis beszéltek róla. Sokszor megdöbbentő gyorsasággal romlik le az egészségük, ami nagyban befolyásolja karrierjüket, így pénzügyeiket is, valószínűleg ezért is próbálják az utolsó pillanatig halogatni a vallomást. Lássuk, mely sztárok szenvednek súlyos és gyógyíthatatlan betegségekben!
Vágólapra másolva!

Bruce Willis

Nemrég ünnepelte 69. születésnapját a híres színész, akinél 2022-ben diagnosztizáltak afáziát, ezért bejelentette, hogy visszavonul a színészettől. Betegsége gyógyíthatatlan, az érintettek beszédközpontja sérül az afázia következtében, ami a beszédkészség és a beszédértés zavarát idézi elő. Willis állapota tovább súlyosbodott, ugyanis 2023 februárjában frontotemporális demenciát állapítottak meg nála. Lányai, volt felesége Demi Moore, és jelenlegi felesége Emma Heming Willis mind együtt támogatják a súlyos beteg színészt, mivel folyamatos, tehát 0-24 órás felügyeletet igényel.

 

Jada Pinkett Smith

Will Smith felesége – Jada Pinkett Smith – egy ritka autoimmun betegségben szenved, melynek következtében foltokban kezd hullani a haj és további betegségek kockázatával is együtt jár. Jada Pinkett Smith az úgynevezett alopecia areata nevű betegség miatt, 2021 nyarán döntött úgy, hogy leborotválja az egész fejét, mivel betegsége következtében foltokban hullott ki a haja, ez nagyon megviselte. Elmondása szerint az egész család támogatta döntésében, akik aggódtak a színésznő lelkiállapota miatt. A színésznő bár feladta a reményt, fél évvel ezelőtt saját meglepetésére is arról számolt be, hogy kezd visszanőni a haja, de még mindig vannak problémás részek. Azóta nem adott információt arról, hogy mennyit változott az állapota.

A hajam most úgy viselkedik, mintha megpróbálna visszanőni. Még mindig van néhány problémás folt, de majd meglátjuk

 – írta fotóihoz Pinkett Smith.

A képek között lapozhat:

 

Lili Reinhart

A fiatal színésznő még csak 27 éves, de máris ugyanazzal a betegséggel kell szembenéznie, mint Jada Pinkett Smith-nek, ráadásul még depressziós epizódjai is vannak. A Riverdale című sorozat sztárja januárban árulta el egy videóban, hogy alopeciát diagnosztizáltak nála, amit vörösfény-terápiával próbálnak szinten tartani, mert állítólag segíti a hajnövekedést. 

A vörösfény-terápia lett az új legjobb barátom

 – írta TikTok-bejegyzésében Reinhart, aki azt is elárulta, hogy épp egy depressziós epizódja közben tudatták vele, hogy aloperciában szenved.

@lilireinhart Red light therapy is my new best friend. #alopecia #mentalhealth ♬ original sound - Sam Huberty


 

Selma Blair

Az 51 éves színésznő Sclerosis multiplex (szklerózis multiplex) nevű idegrendszeri betegségben szenved, állapotáról először 2018-ban beszélt a közösségi médiában. Az SM egy krónikus betegség, mely a központi idegrendszert, a gerincvelőt és az agyat érinti, ezért sem meglepő, hogy végső soron bénuláshoz, rokkantsághoz vezet. Blair eleinte úgy gondolta, hogy idegbecsípődés okozza tüneteit, de sajnos ez a súlyos betegség állt a háttérben. Állapota gyorsan romlott, ma már szinte csak bot segítségével tud járni. Ennek ellenére nincs elkeseredve, 2022-ben még a Dancing with the Stars felkérését is vállalta, de nagy bánatára fel kellett adnia a versenyt, mert teste nem bírta a terhelést.

A cikk folytatásáért lapozzon!