Elképesztő látvány az Apple sisakjában műtő orvos

Vágólapra másolva!
Nem az első ilyen próbálkozása. Gigantikus segítséget nyújtó innovációnak tartja az Apple Vision Prót.
Vágólapra másolva!

A Microsoft Hololens sisakkal való korábbi kísérletezését követően újabb sikeres tesztet tudhat a háta mögött dr. Bruno Gobbato, a brazil ortopéd szakorvos az Apple Vision Pro headsettel a fején hajtott végre egy vállműtétet. A jelenleg hivatalosan csak az Egyesült Államokban kapható, 3500 dollárba kerülő headset egy önállóan működni képes virtuális valóság (VR) és kiterjesztett valóság (AR) szemüveg, igény esetén ki lehet látni belőle, miközben kezelőfelületeket tud vetíteni a viselőjének látókörébe.

dr bruno gobbato apple vision pro műtét
Így festett dr. Bruno Gobbato a műtét során az Apple Vision Pro-val a fején.
Fotó: Bruno Gobbato

A szakorvos egy rotátorköpeny-szakadás műtétet hajtott végre, a vállbeli izomcsoport funkciójának helyreállítása során többek közt kis kamerát és egyéb műszereket kell vezetni a páciens vállába. Gobbato szerint a Vision Pro viselése nem zavarta, a használata során sokkal jobban látta a kamera képét, továbbá a páciens leleteihez is nagyon könnyen hozzá tudott férni az eljárás során.

Az orvos egy saját szemszögéből készült videót is elérhetővé tett a műtétről a YouTube-on, amelyről jól megérthető, hogy pontosan miként hasznosította a Vision Prót, de vigyázat: a páciensbe helyezett kamerája által vett részletek is láthatóak rajta. A jellege miatt korhatárosnak jelölt felvételt itt tekinthetik meg az érdeklődők, amennyiben kellően erősnek gondolják a gyomrukat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!