Itt a dátum, ekkor mutatja be a jövőt az Apple

Vágólapra másolva!
Minden idők legfontosabb szoftverfrissítése jöhet az iPhone-okra.
Vágólapra másolva!

Előkeríthetik a naptáraikat az Apple rajongói, a vállalat bejelentette az évi rendszeres fejlesztői konferenciájának időpontját. A négynapos WWDC 24 egyetlen fizikai részvétellel járó része a 2024. június 10-i nyitóeladás lesz az Apple főhadiszállásán, ezt követően minden program online kerül megrendezésre, bármely érdeklődő ingyen követheti majd azokat.

A WWDC elsősorban szoftveres jellegű esemény, az Apple ezen mutatja majd be többek közt az iOS 18, az iPadOS 18, a tvOS 18, a macOS 15, továbbá a watchOS 11 rendszereit. Az esemény különösen érdekesnek ígérkezik, a cég demonstrálni fogja a házon belül fejlesztett mesterséges intelligenciás eszközeit, ezzel együtt pedig leleplezi, hogy miként fogja integrálni az új technológiát az eszközein futó operációs rendszerekbe, azaz ténylegesen mit tesz majd le az asztalra az MI-je.

Ezzel szoros összefüggésben az a pletyka járja, hogy az iOS 18 és iPadOS 18 az operációs rendszerek történetének legnagyobb jelentőségű frissítései lesznek. A konkrétumok egyelőre rejtélyt képeznek, bár az biztos, hogy az iOS 18 gyári csevegőalkalmazása végre támogatni fogja az SMS utódjának számító RCS-t, ami óriási mértékben javítja majd az androidosokkal való üzenetváltási élményt.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!