Strapabíróak a Samsung profi memóriakártyái

samsung pro ultimate sd microsd microsdxc memóriakártya
Fotó: Samsung
Vágólapra másolva!
Tartalomkészítőknek ajánlja a PRO Ultimate termékeket a gyártó.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt években látványosan elkezdett kikopni az okostelefonokból a memóriakártyás bővítési lehetőség, azonban egyes profi tartalomkészítők, drónozók, vagy épp autós kamerát használók számára továbbra is elengedhetetlenek a háttértárként funkcionáló lapkák.

Kvadrokopterekben való használatra is megfelelnek az új kártyák Forrás: Samsung

A Samsung most bejelentette az elsősorban professzionális felhasználásra szánt PRO Ultimate modelljeinek új generációját. A memóriakártyák SD és microSD formatervekben válnak elérhetővé, akár 200 MB/s szekvenciális olvasási és 130 MB/s szekvenciális írási teljesítményt kínálnak, így helytállnak a 4K felbontású videók rögzítésekor is. A microSD változatok A2 minősítésűek, azaz mobilos használat esetén lehetővé teszik a rájuk telepített appok jó sebességű futtatását, megvan az ehhez szükséges véletlenszerű írási és olvasási sebességük.

„Az SD-kártya olyan funkciókkal érkezik, mint a kétméteres mélységig, legfeljebb 72 órán át tartó vízvédelem, az ötméteres magasságra vonatkozó leesésvédelem, az akár 10 ezer érintésig tartó kopásvédelem, valamint a röntgen- és mágnesálló védelem. A memóriakártya szélsőséges hőmérsékleten, -25°C és 85°C között is működik és 1,5 kilogrammos súlyig ütésálló" – olvasható a vállalat közleményében.

A 10 év korlátozott garanciával érkező új kártyák szeptemberben kerülnek forgalomba 128 / 256 / 512 GB kapacitásokban, ilyen sorrendben 11 990 / 18 990 / 31 990 forintos ajánlott fogyasztói árakon.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!