Megszűnik a Twitter márkanév és a madaras logó

Twitter, logó
(FILES) In this file photo taken on September 4, 2019 shows the logo of the US social networking website Twitter, displayed on a smart-phone screen, in Lille, northern France. - Several features on Twitter were down on October 2, 2019, the platform said, with users from Japan to the USA reporting they were unable to log in, use the mobile app or see direct messages."We've been experiencing outages across Twitter and TweetDeck," the social media giant said in a statement, without giving a reason for the disruption. "You might have had trouble Tweeting, getting notifications, or viewing DMs. We're currently working on a fix, and should be back to normal soon." (Photo by Denis Charlet / AFP)
Vágólapra másolva!
Nem megy sehova Elon Musk cége, X jelöli majd a szolgáltatás helyét az internet térképén.
Vágólapra másolva!

Újabb derült égből villámcsapás jellegű változtatást jelentett be Elon Musk, hamarosan megkezdődik a Twitter márkanév és logó kivezetése, a szolgáltatás az X névre hallgat majd, a webcíme az x.com lesz. Linda Yaccarino, a Twitter nemrég kinevezett ügyvezető igazgatója lelkesen próbálja eladni Musk legújabb ötletét, állítása szerint az X „a határok nélküli interaktivitás jövőbeli állapota lesz, audiós, videós, üzenetküldéses, banki/fizetéses fókusszal", és persze mesterséges intelligencia hajtja majd.

Az átnevezés szimbolikus jelentőségű, a twitteres hatalomátvétele óta Elon Musk a felhasználók és a hirdetők számára is teljes bizonytalanságot hozott az impulzívnak és átgondolatlannak tűnő döntéseivel. A közösségi szolgáltatás hirdetési bevétele megfeleződött, és nem úgy tűnik, mintha lenne bármilyen hosszú távú terv arra nézve, hogy kinek szólna és mivé kívánna válni a szolgáltatás.

Yaccarino fenti reklámszövege ugyan tartalmaz konkrétumokat a jövőre nézve, azonban az interaktív audió / videó / üzenetküldés már réges-rég megvalósult a Twitteren, a pénzügyi szolgáltatásos ambíciók pedig nem jelentenek újdonságot.

A Twitter elveszítette az identitását, így az X nagyon is találó arra, hogy mivé vált, leginkább egy ismeretlen változónak mondható.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!