A Microsoft már sejti, hogy mennyibe kerül majd a Sony kézikonzolja

Sony PlayStation Project Q
Vágólapra másolva!
A redmondiak tippjei szerint a Project Q olcsóbb lesz, mint a Nintendo Switch OLED.
Vágólapra másolva!

Minden jel arra utal, hogy a Microsoft már tudja (vagy legalább sejti), hogy mennyibe kerül majd a Project Q, a Sony kézikonzolja. A májusban debütált újdonság árát hivatalosan még nem árulták el. Alapvetően úgy tervezték, hogy a Remote Play szolgáltatás révén egy PlayStation 5-ről streameljen játékokat. A DualSense kontroller minden funkciója szintén benne lesz, ezért is olyan hasonló a dizájn.

Sony PlayStation Project Q Forrás: Sony

Miközben az FTC és a Microsoft a bíróságon csatáznak az Activision Blizzard 69 milliárd dolláros felvásárlása kapcsán, a Microsoft ügyvédjei elejtették, hogy a Sony 300 dollár alatt kínálja majd a Project Q-t. A PlayStation 5 kézikonzol-verziójaként hivatkoznak rá, és szerintük 50 dollárral minimum olcsóbb lesz, mint egy Nintendo Switch OLED. És konkrétan ugyanannyi, mint a 300 dolláros rivális, a Logitech G Cloud.

Azt persze nem tudni, hogy a Microsoft ezt belsős információkból tudta meg vagy pedig szakértői becslésről van szó. A Project Q elvileg még idén megérkezik, talán november végén. Addig talán végleges neve is lesz, és kiderül, hogy támogatott-e a PlayStation Plus.