PlayStation 5-exkluzív sikerjáték érkezik PC-re

ratchet and clank rift apart videojáték
Július végén számítógépekre is befut a Ratchet & Clank: Rift Apart
Vágólapra másolva!
Ráadásul nem kell rá sokat várni, július végétől lesz kapható az akció-kalandjáték.
Vágólapra másolva!

A szokásostól eltérően ezúttal sikerült titkot tartania a Sonynak, kedden mindenki nagy meglepetésére bejelentette a Ratchet & Clank: Rift Apart számítógépes változatát. Az új generációs sikerjáték PlayStation 5-exkluzívként kezdte a pályafutását, de nem kell már sokat várni a PC-s kiadására, a tervek szerint 2023. július 26-án jelenik meg a Steamen és az Epic Games Store-ban, 60 eurós árcédulával.

További kiváló hír, hogy az Insomniac Games akció-kalandjátékának számítógépes portjáért a Sony által 2021-ben felvásárolt Nixxes felel, a holland cég korábban többek közt a rebootolt Tomb Raidereket és Dexus Exeket ültette át számítógépekre. Nagyon tapasztalt és hozzáértő csapatról van szó, így remélhetően sikerül elkerülni a The Last of Us Part 1 esetében látott műszaki fiaskót.

A számítógépes változatot bejelentő trailerből kiderült, hogy a játék támogatni fogja a sugárkövetéses tükröződéseket és árnyékokat, a 21:9 / 32:9 / 48:9 képarányú kijelzőket, továbbá az NVIDA DLSS3 / AMD FSR 2 / Intel XeSS képfelskálázási technológiákat. Mesterséges fps-limit nincs, minimum rendszerigény még nem érkezett a porthoz.

A széria két évtizedes története során még nem volt rá példa, hogy PlayStationön kívül tiszteletét tette volna a Ratchet & Clank.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!