Elmaradhat a konzolok generációközi frissítése

sony playstation 4 konzol andrew house
Andrew House, President and Group CEO of Sony Interactive Entertainment, speaks at the Sony unveiling of the new Playstation 4 and Playstation 4 Pro at the Playstation Theater, September 7, 2016 in New York. / AFP PHOTO / Bryan R. Smith
Vágólapra másolva!
Ebben a ciklusban látszólag nincs igény a termékek erősebb verzióira.
Vágólapra másolva!

Precedens nélküli lépésre vetemedett az előző konzolgeneráció életciklusának körülbelül közepe táján a Sony és a Microsoft, a PlayStation 4 Pro és az Xbox One X piacra dobásával számottevően erősebb verziókat készítettek az éppen aktuális termékeikből. Ezek érdemi előnyöket biztosítottak a vásárlók számára, hiszen az izomerejüknek hála általában sokkal simábban futtatták a játékokat, plusz jobb minőségű grafikát tettek lehetővé.

Érdemi fejlesztés volt annak idején a Playstation 4 Pro, azonban okok egész tábora miatt vélhetően nem lesz megfelelője a jelenlegi generációban Forrás: AFP/Bryan R. Smith

A főként playstationös témákban jó informátorokkal rendelkező Tom Henderson szerint nagyon úgy fest, hogy ebben a generációban nem kell efféle félidős termékfrissítésekre számítani, ő személyesen sokkal több sustorgást hall a PlayStation 6, mint a PlayStation 5 Pro kapcsán. A Microsoftnál nincsenek jó informátorai, de szerinte jó eséllyel a redmondiak sem készülnek efféle konzolfrissítésre.

A helyzet nem meglepő, hiszen az óriási érdeklődés és a chiphiány miatt a Sony és a Microsoft csak mostanra jutottak el odáig, hogy egyáltalán képesek kellő mennyiségben gyártani a meglévő gépeiket, mindeközben pedig a játékfejlesztőknek még a PlayStation 5 és az Xbox Series X képességeit sem sikerült kihasználniuk. Ennek tetejébe az elszabadult energiaárak miatt váratlan gazdasági nehézségek adódtak a fejlett világban, és nem világos, hogy mikor lesz vége a tenger hullámzásának.

Látszólag sem a gyártóknak, sem a gamereknek, sem pedig a fejlesztőknek nem hiányzik most egy félidős konzolgeneráció.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!