A kézmozgást is követi majd az Apple headsete

Apple AR-headset
Vágólapra másolva!
A szivárgások szerint mindössze 300 grammos lesz az Apple AR-headset, és képes lesz a kézmozgások követésére.
Vágólapra másolva!

Az Apple-ügyekben mindig jól értesült elemző, Ming-Chi Kuo nemrég arról adott ki tájékoztatót, hogy az Apple sokat emlegetett, egyre közeledő AR-headsete 300, maximum 400 grammos lehet majd. Ez igen könnyűnek számít, úgy pedig főleg, hogy még az Apple M1-es processzora is helyet kap benne.

Apple AR-headset Forrás: appleinsider

A cég állítólag azt tervezi, hogy a kiterjesztett valóságra építő headset navigációját a kézmozgásokra építi, ezért ezek követését fejlett hardver segíti majd. Kuo szerint az Apple ToF szenzorok és strukturált fényszenzorok kombinációját alkalmazza majd. Utóbbi gyakorlatilag egy Face ID-s rendszer, de sokkal távolabb érzékel.

A pontosság javítása érdekében a részletváltozások dinamikus érzékelését is lehetővé tennék. Így van ez a Face ID-nál is: az arckifejezések nem zavarják meg a feloldási folyamatot. A ToF szenzorok az alacsony válaszidejű követést és a látómező fejlesztését segítenék. Belsős források szerint egyébként az Apple már a headset második verzióján dolgozik, ami arra utalhat, hogy közeledik a bemutató.