Megjelent az Ubuntu 20.04 LTS

ubuntu 20.04 lts linux
Ubuntu 20.04 LTS
Vágólapra másolva!
Öt éven át marad támogatott a népszerű Linux új kiadása.
Vágólapra másolva!

Elérhetővé vált az egyik legnépszerűbb Linux-disztribúció legfrissebb verziója. A Focal Fossa kódnevű Ubuntu 20.04 különösen üdvözlendő sajátossága, hogy hosszan támogatott (LTS) kiadásról van szó, így a felhasználók kilenc hónap helyett öt éven keresztül kapnak hozzá biztonsági javításokat, továbbá kisebb-nagyobb funkcionális fejlesztéseket.

Ubuntu 20.04 LTS Forrás: Canonical

Az Ubuntu 20.04 LTS fejlesztésekor nemcsak a stabilitás, de a biztonság és a teljesítmény fokozásán volt hangsúly. Ettől függetlenül a GNOME 3.36 kezelőfelületnek, a sötét és világos változatokban elérhető Yaru téma legújabb verziójának, továbbá a naprakész alkalmazáskínálatnak köszönhetően egy kinézetre és működésre is teljesen naprakész megoldásról van szó.

A működésnél tartva az Ubuntu 20.04 LTS immáron kizárólag 64 bites verzióban érhető el, így az egy évtizedesnél is jóval régebbi, 32 bites processzorú számítógépeken egyáltalán nem futtatható. Cserébe viszont az újabb Raspberry Pi minigépeken is bevethető, plusz az 5.4-es Linux rendszermagnak hála kompatibilis a legújabb hardverekkel.

Akinek nem tetszene a GNOME felhasználói felületes normál változata, az KDE, Xfce, Budgie és MATE munkakörnyezettel is használhatja. Az érdeklődők az ORIGO Techbázisról is letölthetik az új Ubuntut.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!