Vágólapra másolva!
A brit gyermekvédelmi szervek tervei szerint az otthonokba szerelt megfigyelőkamerákkal gondoskodnának a problémás családban élő gyerekek jólétéről.
Vágólapra másolva!

A Daily Express beszámolója szerint a sokak által vitatott kezdeményezést Ed Balls gyermek-, család- és iskolaügyi miniszter jelentette be. A komoly 400 millió fontos, vagyis több mint százmilliárd forintos költségvetésből gazdálkodó projekt keretében mintegy húszezer problémás család otthonát kameráznák be.

A lakáson belül, az ott élők mindennapjait rögzítő kamerákkal többek közt azt figyelnék meg a hatóságok, hogy az adott lakásban élő gyermekekről megfelelően gondoskodnak szüleik, azaz időben aludni küldik őket, táplálják és iskolába járatják őket. A kamerák non-stop működnének, emellett a hatóság ellenőrei időnként otthoni ellenőrzéseket tartanának a családoknál, a szülőknek pedig szakértői segítséget biztosítanának a drog-, és alkoholfüggés leküzdésében. Az intézkedés bevezetésétől azt várják, hogy segítségével visszaszorítható lesz a s