A Napstertől is kínál zenéket a Samsung

Vágólapra másolva!
A Samsung új mp3-lejátszói teljes "Napster-kompatibilitást" ígérve kerülnek forgalomba az ősz folyamán. A vállalat a sikeres iPod-iTunes-hoz hasonló párost alkotna az új formában újjáéledő fájlcserélővel kötött üzlettel.
Vágólapra másolva!

A Samsung kedden, több új termékének bemutatásával egy időben számolt be a Napster-megállapodásról. Ennek értelmében a dél-koreai gyártó ősz folyamán piacra kerülő digitális zenelejátszóinak marketingjében központi szerepet kap majd a fizetős online zeneszolgáltatásként újjászülető Napster: a Samsung a szolgáltatás használatát ajánlja majd eszközeihez, lényeges külsőségként már a lejátszók csomagolásán is feltüntetve, hogy a termék "Napster-kompatíbilis".

A Samsung a lépéssel az Apple iPod hordozható lejátszójának, valamint iTunes internetes zeneszolgáltatásának sikerét igyekszik lemásolni - véli a Yankee Group amerikai piackutató cég egyik elemzője. Hozzáteszi: nyilvánvaló, hogy amennyiben a Napsternek végül sikerül legális és jól működő letöltési szolgáltatást nyújtani, abból a Samsung is profitál majd.

A Napster márkanevet, az ehhez kötődő jogokat és technológiai elemeket a főként CD-író és más multimédiás szoftvertermékeiről ismert amerikai Roxio vásárolta meg tavaly novemberben. A vállalat tervei szerint a díjfizetéses letöltési szolgáltatást kínáló Napster 2.0 még az idei évben elindulhat, számos kiadó mintegy 500 ezer zeneszámát kínálva.