Ne mondjon ítéletet, amíg nem kóstolta meg a tradicionális skandináv ételeket

salmon fillet, lazac, főzés
Fotó: kajakiki
Vágólapra másolva!
Az északi népek, így a skandinávok konyhájára is jellemző a gyakori halfogyasztás, emellett kedvelt alapanyag a szabad levegőn tartott állatok húsa, a vaj, a sajtok, a burgonya és a káposztasaláta. Leginkább füstöléssel és pácolással tartósítanak, emellett előszeretettel használnak friss fűszereket, ettől olyan intenzív, finom ízűek a halak és a húsok, gondoljunk csak a svéd húsgolyóra, vagy a norvég lazacra. Mai cikkünkban bemutatunk öt igazi tradícionális skandiáv fogást, melyeket érdemes megkóstolni.
Vágólapra másolva!

Dánia - Frikadeller

A dánok húspogácsája, hasonló az általunk ismert fasírthoz. 

Általában fűszeres sertéshúsból készül, de létezik halból készített verzió is,

 néhányan pedig zabpehellyel dúsítják. Leginkább burgonyakörettel és vöröskáposzta salátával tálalják.

Dán, frikadeller, étel, illusztráció,
Frikadeller are Danish meatballs made with veal and pork with creamy sauce and stew red cabbage close up in the plate on the table. horizontal
Fotó: Shutterstock/AS Foodstudio / Shutterstock/AS Foodstudio