A tej felbontás után általában hét napon belül megromlik, de a megfelelő helyen való tárolással hosszabb ideig frissen tarthatja. Ha a hűtőszekrényen kívül hagyjuk, a tej már két óra múlva megromlik, mivel a baktériumok gyorsabban szaporodnak, ha a tej hőhatásnak van kitéve.
A FoodandWine szakértői arra figyelmeztetnek, hogy ha a tejet a hűtőszekrény egy bizonyos részén tároljuk, akkor gyorsabban megromlik.
Sokan a hűtő ajtajának polcain tárolják a tejet, mert könnyen elérhető - ezt azonban kerülni kell. A hűtőszekrények elöl melegebbek, és a hőmérséklet változik, amikor az ajtó kinyílik és becsukódik, így ha a tejet az ajtó polcain tároljuk, gyorsabban romlik meg. A legjobb hely a tej tárolására a hátsó vagy az alsó része, tanácsolják a szakértők. Az is fontos, hogy a tejet a megfelelő hőmérsékleten tároljuk.
Akár sima tejről, akár sovány tejről van szó,
2 Celsius-fok körül kell tartani, ami általában a hűtőszekrény hátsó vagy alsó részén van.
A tejhez hasonlóan más termékeket sem szabad a hűtőszekrény ajtajában tárolni - írja az Express. A tejszín a leghosszabb ideig a hűtőszekrény hűvös helyén marad el - tehát kerülje az ajtót. Az ajtó az ételízesítőknek való - írja a Food&Wine. A hosszabb tárolás érdekében a tejszínt le is fagyaszthatja, akár jégkockatartóban, akár műanyag edényben.
Forrás: Mirror