A 8 legizgalmasabb luxuscsokitojás

luxus csokitojás_Woodward
A Woodward tehetséges cukrásza igazi különlegessággel készül az idei húsvétra.
Fotó: Guillaume Cottancin
Vágólapra másolva!
Ma már minden boltban hegyekben áll a húsvéti csokoládétermékek és egyéb kiegészítők végeláthatatlan tárháza, ez pedig árulkodó jele, hogy bizony nyakunkon a húsvét! Ha azonban idén szakítanánk a hagyományokkal, és a kézműves csokoládé rajongóiként nem az átlagos bolti kínálattal szeretnénk meglepni szeretteinket, akkor érdemes megismerkednünk az ünnepi édességek egy egészen különleges felhozatalával, a luxuscsokitojások világával. Mutatjuk, melyek a legmeghökkentőbb húsvéti tojás variációk, és hogy az extravagáns csokitojás-kínálatban melyik a világ legdrágább tojása.
Vágólapra másolva!

Íme a legfrissebb exkluzív lista a húsvét azon csokoládékülönlegességeiről, amelyek szinte túl szépek ahhoz, hogy megegyük őket:

Hôtel Plaza Athénée

A valóban nem mindennapi húsvéti tojások listája ezzel a csodálatos műalkotással kezdődik, amelyet a Hôtel Plaza Athénée vezető cukrásza, Angelo Musa korábbi cukrászvilágbajnok, valamint Elisabeth Holt cukrász készítettek közösen. A legmagasabb minőségű, madagaszkári tejcsokoládéból készült, skarlátvörös árnyalatú tojások pazar megjelenését az étcsokoládéból készült bársonypárnán a párizsi szálloda ikonikus vörös függönyének harmóniája teszi teljessé, drágakő aranyszórattal.

Claridge’s

Akinek inkább egy visszafogott, mégis fényűző luxus-csokoládétojás jár az eszében, annak a Claridge's alkotása lesz a húsvét éke, a nagyra becsült londoni szálloda ugyanis visszahozta kínálatába a korábban ünnepelt húsvéti tojás továbbfejlesztett változatát, melyek mindegyike három napon át, gondos munkával, teljesen kézzel, tej-, ét- és fehér Valrhona csokoládé keverékével készült. A hagyomány szerint természetesen minden tojást megtöltenek mini pralinével is, majd fekete-fehér csíkos fóliába csomagolják, fekete szalaggal díszítik és a szálloda jellegzetes jade dobozába helyezik. Különleges ajándék lesz, ezt garantáljuk.

image

Fortnum & Mason

A csúcskategóriás londoni áruház még soha sem okozott csalódást ínycsiklandó édességeivel, ez alól pedig az idei év sem látszik kivételnek; ezúttal ugyanis egy különleges, kézzel festett nyúl-mintájú húsvéti tojással rukkolt elő a nagy múltú vállalat. A kolumbiai csokoládéból készült műalkotásért a walesi csokoládégyártó mesterek felelnek, akik bársonyszerű, fehér csokoládéréteggel vonják be az elkészült tojást.

image

Hotel Chocolat

Aki valódi csokoládészakértőt lepne meg idén, az ne keressen tovább, a Hotel Chocolat klasszikus húsvéti strucctojásának súlya ugyanis meghaladja a két kilót! Az extravagáns csokoládégömb meglepően tömör, magas a kakaótartalma és tele van minden földi jóval, a dekadens tojás összetevői közt találjuk a szarvasgombát, a pralinét, a karamellet, sőt az Eton Messt is. Az édesszájúak számára a klasszikus tojás lesz a legjobb választás, de a drága húsvéti csokitojás kapható étcsokoládés-, sőt vegán változatban is.

image

Melt

Sokunk kedvenc tétele lehet már csak az ötlet miatt is a listán ez a pazar tojás a Notting Hill-i székhelyű csokoládégyártótól, a Melttől. A mutatós édességet ugyanis az HBO sikersorozatának szereplői ihlették. Az ún. White Lotus-csokitojás 1 kg-ot nyom, és hét különböző ízű szeletet tartalmaz – a cseresznyés matchától a karamellizált mandulán át a pisztáciáig – amelyek egy tojás formává tevődnek össze.

image

Woodward

A Woodward tehetséges cukrásza igazi különlegességgel készül az idei húsvétra, Titouan Claudet ugyanis a Maison Blancpainnel közösen elkészített egy ínyenc húsvéti tojást egy kakaóporral meghintett állvány tetején. A svájci órásmesterek által ihletett tojás mandulából, kávés pralinéból, krémes karamellből és Gruyère-krémből álló rétegekből áll össze, mielőtt a Felchin Maracaibo étcsokoládéban megmerül. Az alkotók a tojásból származó bevételeket az Action Innocence Foundationnek ajánlották fel – egy genfi székhelyű non-profit szervezetnek, amely a gyermekek védelméért küzd világszerte.

image

Pierre Marcolini

Listánk végén, de korántsem utolsósorban a belga csokoládégyáros, Pierre Marcolini gyönyörű alkotásainak sorozata található, amely kollekciót a tavaszi, virágzó virágok ihlették. A tojásokat díszítő élénk árnyalatok mindegyike természetes eredetű; Marcolini ugyanis a színes porokat számtalan összetevő felhasználásával készítette.

image