Fokozzuk az emésztésünket chia géllel

chiamag
Vágólapra másolva!
A chia mag népszerű összetevője a zöld turmixoknak, és gyakran készítünk belőle pudingot is. A chia magok aprók, viszont szuperételnek számítanak, tehát sokkal több minden rejlik bennük, mint gondolnánk.
Vágólapra másolva!

Mi a chia mag?

A chia mag tápanyagban gazdag alapanyag, az Ómega-3 zsírsavak legjobb forrása. Gazdag antioxidánsokban, sok benne a vas, a kalcium és a rost is. Más magvaktól eltérően gyorsan felszívja a vizet, így lesznek gélszerű állagúak.

A kis szürkés-feketés magokból kiváló pudingot készíthetünk, illetve szuper választás akkor is, ha smoothiet, zabkását vagy akár desszertet csinálunk.

A chia magokban található élelmi rostok jót tesznek az emésztésnek. Két evőkanál chia magban összesen 10 gramm rost található. Hosszabb ideig érezhetjük magunkat jóllakottnak, ha beépítjük az étrendünkbe.

A további egészségügyi előnyeiről már nem is beszélve! Segítheti a fogyást, csökkentheti a szívbetegségek kockázatát, erősítheti a csontokat, stabilizálhatja a vércukorszintet és csökkentheti a testben a gyulladásokat.

Forrás: Shutterstock

Chia magos gél

A chia magot könnyű beépíteni az étrendünkbe. A legkézenfekvőbb formája a chia magos gél, amelyhez mindössze víz és chia mag kell. Ha ízletesebbé akarjuk tenni,

adhatunk hozzá citrusokat vagy mézet is.

Hogyan készítsük el?

Nagyon egyszerű.

Adjunk ¼ csésze chia magot 1 bögre vízhez. Várjunk, míg a magok felszívják a vizet, és használjuk fel a chia gélt. Hozzáadhatjuk a joghurtokhoz, zabkásához, desszertekhez, turmixokhoz. De tehetünk egy-két evőkanállal egy bögrébe, felönthetjük teával, gyümölcslével vagy vízzel, és megihatjuk így is.