Nemzetközi elismerést kapott a magyar bor

bor
Vágólapra másolva!
Újabb elismerést kapott a magyar bor. Ezúttal a Chateau Mate borai nyerték el Jancis Robinson (Master of Wine) nemzetközi borszakértő és publicista, illetve Ned Goodwin (Master of Wine) tetszését.
Vágólapra másolva!

Szokolai Máté, Chateau Mate #0 Violet és #1 Leslie boraival nyerte el a nemzetközi szaktekintélyek elismerését.

Jancis Robinson (Master of Wine) nemzetközi borszakértő és publicista

a húszból 17 pontra értékelte a magyar bort, akinél szinte a 18 pont már a plafon. Valamint Ned Goodwin (Master of Wine) szintén magas pontszámot adott nekik, 93 és 94 pontot a 100-ból Ausztráliában, idén ősszel.

A magyar bor újra megmutatta, hogy világszínvonalú Forrás: Shutterstock

Így a magyar bor újra megmutatta, hogy világszínvonalú. A Chateau Mate #0 Violet és a #1 Leslie úgynevezett „egészséges bor", furmint és hárslevelű házasítás, a világ top borai közé került, a legfelső 10%-ba .

De vajon mit jelent az egészséges bor kifejezés?

Az egészséges borkészítés alapja a vegyszermentes művelés. Az ezeket az elveket követő termelők a természettel összhangban dolgoznak, lemondanak az ember felsőbbrendűségéről, elfogadják a természet szeszélyeit, és csak megengedett „fegyvernemmel" védekeznek. E szemlélet szerint a szőlőt csak rézzel, kénnel és narancsolajjal permetezi.

Azt hihetnénk, hogy ezzel kevesebb a feladat, és a természet majd végzi a dolgát, de éppen ellenkezőleg: ez a fajta művelés többletmunkával jár, ráadásul az eredmény így sem garantált.

A kézi permetezés, hajtásválogatás, a levelezés, a tetejelés és a fürtválogatás mellett is számítani kell jelentős veszteségre.