Öt különös, ám ínycsiklandó avokádórecept

sült avokádó
Vágólapra másolva!
Az avokádó egy kimondottan sokoldalú gyümölcs, krémes állag, finom íz jellemzi, mind a klasszikus, mind az újhullámos receptekben könnyedén megállja a helyét. A csokoládéba mártott avokádótól kezdve az ízletes avokádó nuggetsekig rengeteg módszer van a felhasználásához. Kiválasztottunk öt váratlan avokádóreceptet, mindegyiket könnyű elkészíteni, ráadásul a végeredmény páratlan lesz.
Vágólapra másolva!

1. Avokádó Quesadillas

Hozzávalók: 1 evőkanál olívaolaj, ½ hagyma, apróra vágva, 226 g gomba, 170 g spenót, ½ lime leve, 2 bögre reszelt sajt, 2 avokádó, 4 tortilla.

Elkészítés: Pirítsuk meg a hagymát, majd a gombát az olajon. Adjuk hozzá a spenótot, és várjuk meg míg összeesik. Sózzuk, borsozzuk, öntsük rá a limelevet. Osszuk el a sajt felét a tortillákon. Osszuk el a keveréket, oszlassuk el a sajton. Szórjuk meg az avokádódarabokkal, a maradék sajttal, azután hajtsuk félbe, és pirítsuk meg egy serpenyőben, amíg a sajt megolvad.

Forrás: Shutterstock

2. Avokádó nuggets

Hozzávalók: 1 avokádó, szeletekre vágva, 1 tojás, felverve, 1 bögre tej, 1 bögre liszt, olaj a sütéshez, ½ lime leve, majonéz.

Elkészítés: Tegyük a lisztet, a tejet és a tojást egy-egy tányérba. A tojáshoz tegyünk 1 evőkanál vizet, és keverjük össze. Forgassuk meg az avokádószeleteket a tejben, a lisztben, majd a tojásban, és újra a lisztben. Tegyük egy tálra, és csináljuk meg ezt a folyamatot az összes szelettel. Melegítsük elő az olajat egy serpenyőben, és süssük ki pár perc alatt az avokádókat. Keverjünk össze egy kis tál majonézt a limelével, és tálaljuk az avokádó nuggetsekkel.

3. Avokádó prosciutto sonkával

Hozzávalók: 4 avokádó, 1 evőkanál limelé, 56 g kecskesajt, 1 teáskanál só, 1 teáskanál bors, 1 teáskanál csilipor, prosciutto sonka.

Elkészítés: Vágjuk fel az avokádókat 4-6 szeletre. Tegyük egy tálba, és locsoljuk meg a limelével. Tegyünk mindegyik avokádó közepére 1-2 teáskanál kecskesajtot. Sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a csilivel. Tekerjük körbe mindegyik szeletet sonkával.

4. Avokádósorbet

Hozzávalók: ½ csésze cukorszirup, 1 csésze kukoricaszirup, 2 lime reszelt héja, 3 avokádó, 2 evőkanál limelé, 1 csésze apróra vágott koriander.

Elkészítés: Dolgozzuk össze a hozzávalókat egy aprítógépben, majd öntsük a keveréket egy edénybe, azt tegyük a fagyasztóba 8-12 órára. Amint letelt az idő, fogyaszthatjuk is.

5. Avokádós-csokoládés falatok

Hozzávalók: 1 avokádó, 2 evőkanál kakaó, 3 evőkanál méz, 3 evőkanál tej.

Elkészítés: Keverjük össze a mézet, a tejet és a kakaót egy robotgéppel. Vágjuk fel az avokádót, és törjük össze villával. Csináljunk belőle gömböket, forgassuk meg a csokoládéban, és hagyjuk megdermedni.