Élő kígyókat és gyémántgyűrűt találtak az elveszett bőröndökben, de nem ezek a lebizarrabb esetek

Vágólapra másolva!
Egészen elképesztő dolgokat talál egy cég elveszett bőröndökben. Amiket aztán el is ad. Az Egyesült Államokban egyedüliként ők foglalkoznak ezzel. A vállalkozás idén először közzétette a megdöbbentő listát arról, hogy mik kerültek a kezeik közé. Mutatjuk a nem mindennapi tárgyakat, sőt élőlényeket.
Vágólapra másolva!

Az 1970-es években alapították az Unclaimed Baggage nevű céget, és az alabamai székhelyű vállalakozás azóta folyamatosan működik. Pedig meglehetősen szokatlan üzleti profilja van: elsősorban a légi közlekedésben fel nem vett vagy elkallódott, és tulajdonosaik által végül nem keresett poggyászokat vásárolnak fel, majd az abban talált holmikat eladják. Emellett szerződésben állnak szállodákkal, autókölcsönzőkkel és vonattársaságokkal is az elfelejtett csomagok átvételére.

A vállalkozás szerint más hasonló profilú cég nem működik az országban. Ezért úgy döntöttek, mostantól minden évben közzéteszik a listát az előző évben a poggyászokban talált, legfurcsább tárgyakról. Ahogy a CNBC írja, a riport alapján ez áprilisi tréfának is tűnhet, de nem az: tényleg elképesztő dolgokat hagynak el poggyászaikkal együtt az utasok, amiket aztán nem keresnek.

S bármennyire hihetetlen, minden héten több ezer utazási csomag fordul meg a cég munkatársainak kezei között.

A céghez így került rúdugrásnál használt rúd, luxuscipők, a Fűrész című horrorfilmekben látott egyik eredeti kellék, valamint egy üdvözlőlap Richard Nixon aláírásával – az élő kígyókról már nem is beszélve.

 

Íme az általuk összeállított lista 2023 legfurcsább holmijairól a poggyászokban:

  1. Két élő kígyó (!)
  2. Vudu kellék
  3. Két Hermés márkájú luxustáska
  4. Egy ritka Keystar szintetizátor
  5. Rúdugráshoz használt rúd
  6. Egy bőröndnyi haj
  7. 19 db Rolex óra
  8. Egy kézzel készített középkori páncél
  9. Egy temetői kulcscsomó
  10. Egy kosszarv, ami alighanem trófea

A cég megosztotta azt is, hogy melyek voltak a legdrágább, a poggyásszal együtt elhagyott, majd nem keresett tárgyak tavaly.

Az élen egy gyémántgyűrű áll, melynek közlésük szerint értéke kb. 13,3 millió forintnak megfelelő dollár.

Ezt egy Cartier Panthére óra követi (kb. 9,5 millió forint), a harmadik pedig a fenti listán is szereplő Hermés táska (kb. 8,5 millió forint).

A nem keresett tárgyak értékesítése pedig mára akkora üzletté nőtte ki magát, hogy 250-nél is több munkavállalót foglalkoztatnak a társaságnál. Főként visszatérő vásárlóik vannak, nem csak valamennyi amerikai államból, hanem más országokból is. 

A vállalkozás hagyományos fizikai üzletében árult, poggyászokból kimentett holmik:

image

A cég online is árul, de mint elmondták: van olyan vevőjük, aki minden évben egyszer kizárólag azért repül az Egyesült Államokba hozzájuk Angliából, hogy az általuk eladásra kínált holmikból válogasson.

Különös tárgyakat persze máshol is elhagynak az utasok. Például Magyarországon a MÁV minden évben összegzi, melyek voltak a legszokatlanabb, vonataikon talált tárgyak.