Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-bajnokság utolsó fordulóját követően távozott a Brightontól a csapat olasz vezetőedzője, Roberto De Zerbi. A nemzetközi sportsajtóban folyamatosan arról pletykálnak, hogy a 44 éves szakember lehet a Bayern München új edzője. Azt egyelőre nem tudni, hogy De Zerbi hol folytatja, de nagyon úgy tűnik, hogy nem marad a Premier League-ben.

Remélem, egyszer újra a Premier League-ben dolgozhatok. Nem tudom mikor, nem tudom hol. Megtiszteltetés volt a Premier League-ben dolgozni. A stadionok hihetetlenek, a hangulat pedig egyedi

 – mondta az olasz szakember, aki arra is célzott, hogy egyelőre még nincs meg az új csapata. 

Roberto De Zerbi (jobbra) minden bizonnyal top csapatnál folytatja
Fotó: AFP

A futball nélkül nehéz számomra, több cigit fogok elszívni, ezért remélem, a következő szezon kezdete előtt találok megoldást. Ha nem, addig tanulok majd más edzőktől, így is legalább heti száz meccset nézek”

– folytatta De Zerbi, aki minden bizonnyal azért távozik Brightonból, mert egy sztárcsapat edzője szeretne lenni. 

„Nem találtuk meg a megállapodást a továbblépéshez. A szezon különböző részein beszélgettünk, szeretném a saját utamat járni. Nagyon jól tudom, mit akarok csinálni, és tudom edzőként el kell fogadnom a klub szabályzatát” – tette hozzá De Zerbi arra célozva, hogy a Brighton egy nevelő klub, amellyel nincs esélye feljebb lépésre. 

De Zerbi az érkezése után akkora hatást gyakorolt a csapatára, hogy azóta rengetegen kezdték másolni a Brighton játékát. Pep Guardiola, a bajnoki címvédő Manchester City edzője is azt mondta, hogy Roberto De Zerbi az elmúlt húsz év egyik legnagyobb hatású vezetőedzője. 

A 44 éves szakembert, aki 2022 szeptembere óta irányította a Brightont a német rekordbajnok Bayern München egyik edzőjelöltjeként emlegetik a nemzetközi futballsajtóban, de korábban felmerült a neve az FC Barcelonánál és a Szoboszlai Dominiket foglalkoztató Liverpool csapatánál. 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.