Vágólapra másolva!
A labdarúgó NB I-ben szereplő Fehérvár FC a hivatalos oldalán közölte, hogy meghosszabbította a 19 éves Pető Milán szerződését.

Pető Milán 2005. január 25-én született Bredában. A veszprémi utánpótlásból 2017-ben érkezett a Vidihez, ahol az U13-as korosztálytól kezdve valamennyi utánpótlás-korosztályban pályára lépett. 2022 májusában mutatkozott be az NB III-as csapatban, majd 2023 februárjában, egy hónappal a 18. születésnapja után az NB I-ben is debütált egy ZTE elleni vesztes bajnokin

Schön Szabolcs, Fehérvár FC, Pető Milán
Pető Milán ünnepli élete első NB I-es gólját
Fotó: MTI/Vasvári Tamás

A 2023/2024-es szezonban már 16 bajnokin lépett pályára az NB I-ben, az OTP Bank Liga NB I 31. fordulójában, az MTK Budapest elleni 4-0-s győzelem alkalmával pedig megszerezte - igen látványosra és emlékezetesre sikerült - első élvonalbeli gólját is.

A Fehérvár FC szerdán a hivatalos oldalán közölte, hogy meghosszabbította a 19 éves tehetsége szerződését, ám a közleményből az nem derült ki, hogy mennyi időre írt alá.

"Nagyon örülök annak, hogy sok játéklehetőséget kaptam a szezonban az NB I-ben, az pedig külön öröm, hogy pénteken az első gólomat is meglőttem bajnokin az első csapatban, bízom benne, hogy ezt további gólok is követik majd. Nagy álmom volt a Vidi színeiben NB I-es játékossá válni, boldog vagyok, hogy mindezt saját nevelésű játékosként, a lépcsőfokokat végigjárva értem el, és hogy a klub hosszútávon is számít rám. Szeretnék minél meghatározóbb játékossá válni, idővel bekerülni a kezdőcsapatba és a lehető legtöbbet segíteni a Vidinek a célok elérésében" - nyilatkozta a szerződéshosszabbítás után Pető Milán, aki a fehérvári csapat első 2004 után született játékosa, aki NB I-es gólt szerzett. 

Pető Milán a hetedik olyan játékos a fehérvári klubban, aki édesapja nyomdokaiba lépve élvonalbeli mérkőzést játszott a Vidiben. A 19 éves középpályás édesapja, a 14-szeres magyar válogatott Pető Tamás korábban játékosként és megbízott vezetőedzőként is dolgozott a piros-kékeknél.

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.