Vágólapra másolva!
Kihirdette Európa-bajnoki keretét Julian Nagelsmann, a házigazda és magyar csoportellenfél német válogatott szövetségi kapitánya.

A 36 éves szakember 27 játékost, köztük négy kapust nevezett meg, így várhatóan a hálóőrök közül kerül majd ki egy a csapatból a június 7-ig határidőig, így lesz végleges a 26 fős keret - számolt be róla az MTI.

Hummels, Goretzka
Gortezka és Hummels is kimaradt a németek Eb-keretéből
Fotó: AFP

A németek a hét elejétől folyamatosan jelentették be, hogy kikre számít a szakvezető, a keret kétharmada már a hivatalos bejelentés előtt ismertté vált. A csütörtöki kihirdetéskor azok a sajtóértülések is igaznak bizonyultak, melyek szerint kimarad az együttesből a világbajnok Mats Hummels, a Bajnokok Ligája döntőjére készülő Borussia Dortmund védője, valamint az 57-szeres válogatott Leon Goretzka, a Bayern München kiváló középpályása. 

A németekkel azonos Eb-csoportban szereplő magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi is keretet hirdetett a hét elején. 

A 27 fős német keret:
kapus:
Oliver Baumann, Manuel Neuer, Alexander Nübel, Marc-André ter Stegen
védők:
Waldemar Anton, Benjamin Heinrichs, Joshua Kimmich, Robin Koch, Maximilian Mittelstädt, David Raum, Antonio Rüdiger, Nico Schlotterbeck, Jonathan Tah
középpályások:
Robert Andrich, Chris Führich, Pascal Gross, Ilkay Gündogan, Toni Kroos, Jamal Musiala, Aleksandar Pavlovic, Leroy Sané, Florian Wirtz
támadók:
Maximlian Beier, Niclas Füllkrug, Kai Havertz, Thomas Müller, Deniz Undav

A német szövetség nem sokkal azután, hogy szerződést hosszabbított Julian Nagelsmannal, egyben azt is bejelentette, hogy az edzői stábból Sandro Wagner, Benjamin Glück, Mads Buttgereit segédedző, valamint Andreas Kronenberg kapusedző kontraktusát is megújította a 2026-os világbajnokság végéig.

A német válogatott június 3-án Ukrajna, június 7-én pedig Görögország csapatával játszik felkészülési mérkőzést. Az Eb-n a június 14-i nyitómérkőzésen Skócia lesz a németek ellenfele, aztán június 19-én a sorozatban harmadik Európa-bajnokságára készülő magyar válogatottal, június 23-án pedig a svájciakkal játszanak az A csoportban.

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Regisztrálj most a megújult TippmixPro-ra és használd egyedi bónuszkódodat, hogy tiéd lehessen a 100%-os feltöltési bónusz akár 30.000 Ft-ig! Bónuszkód: MW30